Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів

Головні питання планового виконкому

 Перед стартом опалювального сезону на засіданні виконавчого комітету, який відбувся 26 вересня, обговорили стан готовності комунальних підприємств громади до осінньо-зимового періоду 2024 – 2025 рр.  Заступник міського голови – начальник Управління комунальних ресурсів Сергій Швайка розповів про підготовку об'єктів комунального господарства та  зазначив, що цьогоріч  на підтримку комунальних підприємств було виділено 60 729,1 тис. грн. Ці кошти були використані на  модернізацію обладнання, техніки та придбання комплектуючих для ремонтних та поточних робіт. На підприємствах виконуються роботи по забезпеченню об’єктів  альтернативними джерелами живлення. Заслухавши доповнення керівників кожного підрозділу, члени виконавчого комітету взяли доповідь до відома, та доручили їм забезпечити стабільне проходження опалювального сезону 2024-2025 років. Управління комунальних ресурсів міської ради тримає на контролі подачу тепла до житлового фонду та бюджетних установ міста. Докладнiше


                                        

Для перегляду випусків клікніть "Докладніше"

Шановні мешканці та гості Миргородської громади!

 

З метою забезпечення вашої безпеки та охорони здоров'я, нагадуємо про діючу заборону на проведення масових заходів у нашому районі. Це рішення ухвалене Оперативним штабом з оборони Миргородського району у зв'язку з погіршенням безпекової ситуації.

Заборона стосується всіх видів масових заходів, без винятку, включаючи:

 До уваги жителів громади! Нагадуємо про переліки захисних споруд і укриттів, розташованих на території Миргородської  громади 

Громадяни, чиє житло зазнало пошкоджень унаслідок збройної агресії рф, можуть отримати компенсацію на відновлення з державного, обласного, місцевого бюджету.

Вчасно, достовірно та з перших вуст про ситуацію в Миргородській громаді читайте з офіційних джерел в нашому:

   

   

   

   

Щодня, о 9:00,  ми вшановуємо українців, які загинули від рук російських окупантів, Загальнонаціональною хвилиною мовчання. Не забуваймо українців! Ніколи!

 

З початку літа в Україні почала діяти національна програма «Зроблено в  Україні». Одним із напрямків даної програми є ініціатива «Національний кешбек». З 24 серпня українські виробники та споживачі можуть стати її учасниками, зареєструвавшись через портал Дія. 

Студентське життя може бути складним та напруженим, а інколи здається, що все виходить із-під контролю. Як зберегти баланс між навчанням, особистим життям та емоційним станом? Про це говорили на тренінгу «Стежками Внутрішнього Я»  із Світланою Вініченко, психологом КУ ЦПРПП Миргородської МР, консультантом Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Миргородській міській територіальній громаді. Захід було проведено  у рамках Дня спільнодії для здобувачів освіти  структурних підрозділів Луганського національного університету імені Тараса  Шевченка релокованих  до м. Миргорода.

 Перед стартом опалювального сезону на засіданні виконавчого комітету, який відбувся 26 вересня, обговорили стан готовності комунальних підприємств громади до осінньо-зимового періоду 2024 – 2025 рр.  Заступник міського голови – начальник Управління комунальних ресурсів Сергій Швайка розповів про підготовку об'єктів комунального господарства та  зазначив, що цьогоріч  на підтримку комунальних підприємств було виділено 60 729,1 тис. грн. Ці кошти були використані на  модернізацію обладнання, техніки та придбання комплектуючих для ремонтних та поточних робіт. На підприємствах виконуються роботи по забезпеченню об’єктів  альтернативними джерелами живлення. Заслухавши доповнення керівників кожного підрозділу, члени виконавчого комітету взяли доповідь до відома, та доручили їм забезпечити стабільне проходження опалювального сезону 2024-2025 років. Управління комунальних ресурсів міської ради тримає на контролі подачу тепла до житлового фонду та бюджетних установ міста.

Північно-Східним міжрегіональним управлінням  Державної служби з питань праці спільно з Державною міграційною службою України з 17.09.2024 по 30.10.2024 проводяться заходи з виконання законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», метою яких є запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері.

За останні  дні в Миргородській громаді сталося ряд пожеж. Недотримання громадянами правил пожежної безпеки та суха спекотна погода продовжують випалювати наші екосистеми — громадяни безконтрольно спалюють сміття, суху рослинність та гілки. У підсумку — катастрофічні наслідки для природи й людей. Вогнеборці ліквідують наслідки російських обстрілів, борються з тлінням торфу. На це задіються величезні сили та ресурси, і в такий складний для країни час, люди, через власну необережність, додають роботи рятівникам. Докладніше – у сюжеті.

Під головуванням заступниці міського голови – начальниці управління економічного розвитку та інвестицій Наталії Молочко та за участю представників Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» - регіональної координаторки Оксани Лугової та регіональної юристки Ірини Коряк, проведено чергове засідання Робочої групи з визначення потреб населення Миргородської міської територіальної громади у соціальних послугах. Під час засідання було обговорено стан організації надання соціальних послуг мешканцям громади. 

З 1 січня 2013 року в Україні запроваджено єдину державну інформаційну систему,  що забезпечує обробку, збереження та надання відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження – Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Для чого це потрібно? 

Два дні поспіль члени Молодіжної ради ММР та активна молодь міста прокачували свої знання та навички щодо інструментів їх участі в формуванні та реалізації молодіжної політики в громаді.  23 вересня - тренінг на тему: «Роль, обовʼязки та повноваження Молодіжної ради в реалізації молодіжної політики». 24 вересня - тренінг на тему: «Методи залучення громадян до процесу ухвалення рішень і практики демократії участі».

Сьогодні, низько схиляючи голови, миргородці попрощалися з полеглим воїном Олегом Лутохіним. Герой поліг 17 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. До останнього подиху він залишився вірним своїй Батьківщині, побратимам, народові України, своїй родині.

23 вересня міський голова Сергій Соломаха провів "гарячу" телефонну лінію, під час якої мешканці мали змогу напряму звернутися зі своїми проблемами та пропозиціями. Зателефонували дев'ять мешканців громади, які озвучили низку важливих питань.

Однією з головних тем стало питання благоустрою міста. Мешканці порушили проблему ремонту дороги в районі кладовища по вулиці Петрівській. Крім того, були висловлені прохання щодо встановлення лавок на вулиці Гоголя як біля будинку №96 так і навпроти будинку №84, де раніше знаходилося місце стихійної торгівлі.

Наближається опалювальний сезон 2024-2025, точна дата якого залежить від кількох чинників – зокрема, погодних умов і рішення місцевої влади. Окрім того, дати можуть коригуватися у зв’язку з поточною ситуацією та можливими змінами в енергетиці. У регіональному управлінні Пенсійного фонду вже розпочали підготовку до автоматичного перерахунку і фінансування житлових субсидій, якими на кінець попереднього опалювального сезону, що тривав до квітня, користувалося понад 113 тис. домогосподарств Полтавщини. Більшості з цих одержувачів з початком нового опалювального сезону не потрібно звертатися для продовження виплати субсидії, а деяким громадянам слід потурбуватися про поновлення чи продовження її виплати.

У Києві відбувся дводенний тренінг на тему “Роль громадськості у забезпеченні публічності та підзвітності територіальної громади”. Захід було організовано Фундацією інституційного розвитку в межах проєкту «Прозорість та підзвітність органів місцевого самоврядування через впровадження антикорупційних інструментів», який реалізується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

20 вересня 2024 року Миргородська громада долучилася до глобальної ініціативи World Cleanup Day. Міська рада організувала цілий ряд заходів, залучивши до них школярів, дошкільнят та гуртківців.

Учні шкіл взяли участь у акції «ПЕТ-пляшечки збери – довкілля збережи». Зібрані пластикові пляшки передали на переробку комунальному підприємству "Спецкомунтранс". За це школи-учасниці отримали заохочувальні подарунки.

У Миргороді завершується проєкт "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей". Ініціатива була спрямована на забезпечення підтримки у працевлаштуванні жінок, які належать до вразливих категорій населення через жіночі центри працевлаштування.  За круглим столом у Миргороді підбили підсумки роботи Жіночого центру працевлаштування за 10 місяців, обговорили успіхи та нагальні питання, які ще потрібно вирішувати.

Відбулася онлайн-зустріч міського голови Сергія Соломахи з головою Єкабпілського повіту Райвісом Рагайнісом. Сторони обговорили очікуваний візит  представників латвійської делегації у Миргород. Очільники громад мали предметну розмову щодо поставки благодійної допомоги та питань, які пов'язані з організацією гуманітарної місії.

20 вересня міський голова Сергій Соломаха разом із своїм заступником - начальником Управління економічного розвитку та інвестицій Наталією Молочко провів онлайн-нараду  з представниками Ковельської міської ради. Ця зустріч була спрямована на налагодження міжмуніципального співробітництва  між громадами.

З глибоким болем повідомляємо, що в боротьбі за свободу та територіальну цілісність України на Донецькому напрямку трагічно загинув мешканець Миргорода, штаб-сержант Олег Лутохін, 1971 р.н.

 

Про час і місце зустрічі загиблого захисника буде повідомлено додатково.

 

Вічна пам’ять і слава герою!

У 2016 році Миргород і Обухів уклали договір про співпрацю. Цьогоріч, 21 вересня, під час святкування дня міста Обухова, сторони оновили цю важливу угоду. Делегація Миргорода на чолі з міським головою Сергієм Соломахою відвідала Обухів, щоб привітати мешканців і підписати оновлений Договір відповідно до чинного законодавства.

Новий документ передбачає співпрацю у сферах освіти, охорони здоров’я, культури, туризму та інших галузях. Рішення про укладення договору було попередньо затверджено відповідними радами територіальних громад.

У Миргородській школі мистецтв імені  Анатолія Коломійця пройшов  День  спільнодії, який реалізовувався  у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?"-  ініціативи першої леді Олени Зеленської у співпраці із Миргородською міською радою  та Центром професійного розвитку педагогічних працівників ММР.

22 вересня - День народження члена виконавчого комітету Миколи Патенка.

Шановний Миколо Петровичу!

Миргородська міська рада, виконавчий комітет щиро вітають Вас із ювілейним Днем народження. У цей поважний вік Ви продовжуєте залишатися взірцем мудрості, досвіду та невичерпної енергії. Ваш внесок у розвиток Миргородської громади є неоціненним, а Ваша відданість справі надихає всіх, хто має честь працювати поруч із Вами. Хай Вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги. Бажаємо Вам міцного здоров’я, бадьорості духу та сили для реалізації всіх Ваших задумів

Із повагою

міський голова Сергій СОЛОМАХА,

керуюча справами виконавчого комітету Антоніна НІКІТЧЕНКО

21 вересня - Міжнародний День миру, встановлений у 1981 році Генеральною Асамблеєю ООН, як день всесвітньої відмови від насильства та вогню. Мета Дня – звернути увагу на необхідність завершення усіх війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів, дипломатії та толерантності. Міжнародний день миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення збройних конфліктів та побудови світу без війн та страждань.  

ОГОЛОШЕННЯ
     
Флешмоб для школярів

Оголошується Флешмоб «Моя енергозаощадлива сім’я» для школярів громади, який відбудеться у період з 16 по 27 вересня 2024 року.

     
     
Оголошення

Повідомлення про планову діяльність та оцінку її впливу на довкілля

     
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]