Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Місцева влада навчається бути прозорішою і підзвітнішою
2024-09-24

У Києві відбувся дводенний тренінг на тему “Роль громадськості у забезпеченні публічності та підзвітності територіальної громади”. Захід було організовано Фундацією інституційного розвитку в межах проєкту «Прозорість та підзвітність органів місцевого самоврядування через впровадження антикорупційних інструментів», який реалізується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

Від Миргородської громади участь у заході взяли керуюча справами виконавчого комітету міської ради Антоніна Нікітченко, начальник відділу персоналу Тетяна Новицька та головний спеціаліст юридичного відділу Наталія Синельник. Тренінг мав на меті підвищення рівня знань і навичок у сфері антикорупційної діяльності та зміцнення доброчесності місцевих громад.

Протягом двох днів учасники ознайомилися з широким спектром питань, пов'язаних із забезпеченням публічності та підзвітності органів місцевого самоврядування (ОМС). Основні теми включали:

  • Принципи розбудови доброчесного середовища громади.
  • Типові корупційні ризики в ОМС.
  • Методологія управління корупційними ризиками: ідентифікація, оцінка та визначення заходів впливу.
  • Антикорупційний менеджмент організації: принципи та складові елементи.

Особлива увага була приділена практичним заняттям. Учасники складали мапи бізнес-процесів ОМС та тренувалися в антикорупційній комунікації. Це дозволило їм не лише теоретично ознайомитися з матеріалом, але й закріпити знання на практиці.

Окремою частиною тренінгу було ознайомлення з організацією роботи антикорупційного уповноваженого відповідно до Професійного стандарту. Учасники потренувалися у зовнішній та внутрішній взаємодії під час виконання професійних завдань, що значно підвищило їх компетентність у цій сфері.

Тренінг став важливим кроком у розвитку інституційної спроможності місцевих громад та підвищенні їхньої прозорості та підзвітності. Ініціативи, подібні до цієї, є невід'ємною частиною процесу розбудови демократичного суспільства, де кожен громадянин має можливість впливати на прийняття рішень та контролювати діяльність органів влади.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Флешмоб для школярів

Оголошується Флешмоб «Моя енергозаощадлива сім’я» для школярів громади, який відбудеться у період з 16 по 27 вересня 2024 року.

     
     
Оголошення

Повідомлення про планову діяльність та оцінку її впливу на довкілля

     
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]