Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді підбили підсумки реалізації проєкту "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей"
2024-09-24

У Миргороді завершується проєкт "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей". Ініціатива була спрямована на забезпечення підтримки у працевлаштуванні жінок, які належать до вразливих категорій населення через жіночі центри працевлаштування.  За круглим столом у Миргороді підбили підсумки роботи Жіночого центру працевлаштування за 10 місяців, обговорили успіхи та нагальні питання, які ще потрібно вирішувати.

Головна мета Жіночих центрів працевлаштування — посилити економічну спроможність жінок, зокрема, внутрішньо переміщених осіб (ВПО), жінок з інвалідністю, постраждалих від гендерно зумовленого чи домашнього насильства та жінок під час кризи, яку спричинила повномасштабна війна.

Жіночим центром працевлаштування в Миргороді було організовано професійні курси з перукарської справи, шиття, макіяжу, діагностики авто, флористики, приготування піци.  Випускницям курсів надавали стартові набори з інструментами та матеріалами, що відповідають професії, за якою вони навчалися. Стартові набори дозволять жінкам розпочати економічну діяльність одразу після закінчення курсу, влаштувавшись на роботу в наявний бізнес або започаткувати власну справу. 

За словами кар'єрної радниці Оксани Бессонової, у ході реалізації проєкту працевлаштовано 23 жінки з числа осіб, що  опинилися у важких життєвих обставинах,  59 – пройшли навчання, проведено 26 інформаційних сесій. Загалом проєктом охоплено 300 учасниць.

"Проєкт завершується, але спільними зусиллями влади та Центрів зайнятості і надалі надаються послуги з консультування щодо працевлаштування, створення власної справи, навчання за ваучером внутрішньо переміщеними жінками та жінками, які опинилися у важких життєвих обставинах. Разом сприяємо розширенню економічних можливостей вразливих жінок," -  підсумувала  заступник Миргородського міського голови – начальник управління економічного розвитку  та інвестицій Наталія Молочко.

Ініціатива “WE ACT II: Рухаємося для жінок та їхніх можливостей” реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine, за фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні, у співпраці з ГО “Інноваційні соціальні рішення”.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Флешмоб для школярів

Оголошується Флешмоб «Моя енергозаощадлива сім’я» для школярів громади, який відбудеться у період з 16 по 27 вересня 2024 року.

     
     
Оголошення

Повідомлення про планову діяльність та оцінку її впливу на довкілля

     
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]