Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про ситуацію з тарифами на комунальні послуги говорили представники органів місцевого самоврядування з високопосадовцями
2021-01-13

12 січня  делегація  Полтавщини у складі голів великих територіальних громад  Миргорода, Лубен, Гадяча, голови Полтавської облради Олександра Біленького на чолі з  народним депутатом  Олегом Кулінічем зустрілися з Прем‘єр-міністром України Денисом Шмигалем та керівником НКРЕКП Валерієм Тарасюком. Представники місцевого самоврядування озвучили  найбільш гострі питання - це тарифи на енергоносії, зокрема, на  газ, його розподіл і транспортування.  

Під час зустрічі прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що, по-перше, людям буде запропонований значно нижчий, ніж зараз, середньорічний тариф на газ, а, по-друге, у недобросовісних власників облгазів, які виставили невиправдані тарифи на розподіл та транспортування газу, просто забиратимуть ліцензію. І розпочати цей процес він обіцяв якраз з Полтавщини, реагуючи на масові протести людей в нашій області.

Під час іншої зустрічі з головою незалежного регулятора НКРЕКП Валерієм Тарасюком прозвучали аргументи щодо того, що великий діапазон тарифів на розподіл і транспортування газу залежить від кількості споживачів газу, що транспортується через мережу, особливо – великих промислових споживачів. При цьому 80% тарифу становить заробітна плата та вартість газу на виробничо-технічні витрати. Але сама структура тарифу на транспортування та розподіл газу буде переглянута, що дасть можливість зменшити ціну для побутових споживачів. Також голова регулятора пообіцяв вийти з конкретними пропозиціями щодо зниження тарифів на розподіл і транспортування газу, і додав, що ситуація конкретно по Полтавщині перебуває в зоні їхньої першочергової уваги. Голова регулятора додав, що наразі, через низку факторів, єдиний тариф на розподіл і транспортування газу НКРЕКП встановити не в змозі, але вони обов’язково будуть перевіряти обґрунтованість встановлених облгазами тарифів у межах їх відання.

За підсумками зустрічі  голова обласної ради ініціює позачергову сесію обласної ради на 14 січня о 14:00.  На пленарне засідання запросять керівників усіх газорозподільних компаній області та представника НКРЕКП.

Питання щодо   вартості газу та послуги з його транспортування будуть розглядати і на сесії Миргородської міської ради, яка відбудеться 16 січня, повідомив міський голова Сергій Соломаха.

Раніше міський голова публічно листом звернувся  до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) та Народного депутата України Олега Кулініча з приводу ситуації з тарифами на комунальні послуги.

ОГОЛОШЕННЯ
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]