Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Герої живі до тих пір, поки живе пам’ять про них і їхні подвиги
2022-08-29

Сьогодні в Миргороді відбувся патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Забіг об’єднав колишніх і нинішніх військовослужбовців, волонтерів, молодь і свідомих громадян у бажанні захищати Україну, відстоювати її незалежність. На спортивному заході кожен учасник пробіг 2 км  із закріпленим на футболці іменем воїна, який віддав життя в боротьбі за територіальну цілісність України.

"Це важливий елемент пам’яті про наших загиблих побратимів.  Такі заходи формують культуру вшанування захисників своєї країни  і  стають моральною підтримкою для родин загиблих військовослужбовців", - сказав секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій. Цьогоріч він біг за Петра Федоряку, знаного коваля - Героя з села Трудолюб. Під час першої хвилі мобілізації в Україні старший лейтенант Петро Федоряка отримав призначення командира зенітно-артилерійського взводу 25-ї повітряно-десантної бригади, у складі якої виконував бойові завдання у зоні АТО. Загинув  боєць 31 липня 2014 року в Шахтарську під час танкової атаки російських найманців із засідки на колону БТР десантників. Похований Петро Федоряка у с. Трудолюб, але справа його життя продовжується. За заслуги Трудолюбівська громада визнала його Почесним громадянином Миргородського району. Ім'я Петра Федоряки занесено до Книги Пошани Полтавської області. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, старшого лейтенанта Петра Федоряку посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Голова Відокремленого підрозділу громадської організації “Всеукраїнська спілка учасників АТО, бойових дій та миротворчих місій” в м. Миргороді Сергій Бакало зауважив, що за час російсько-української війни Миргородщина втратила 24 земляків. Всі вони живі доти, поки живе пам’ять про них і їхні подвиги. 

Усіх учасників забігу волонтери пригощали смаколиками, а організаторам заходу були вручені символічні подарунки. 

Із матеріалами про загиблих Героїв нашої громади можна ознайомитися за посиланням.

ОГОЛОШЕННЯ
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]