Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді створюють етнографічний музей "Козацький стан"
2021-12-12

У Миргороді продовжують облаштовувати етнографічний комплекс під відкритим небом "Козацький стан" окремими будівлями та елементами побуту, притаманними козацькій добі. Відповідні роботи виконують у межах реалізації громадської ініціативи "Етнографічний комплекс-музей під відкритим небом козацького побуту "Козацький стан".

За змонтованою дерев'яною огорожею  вже облаштовано козацьку світлицю, каплицю, оглядову вежу, збудовано курені  та встановлено 4 редути з дерев’яним покриттям, 4 гармати, а також 3 флагштоки. Планується встановити ще дві муляжні гармати з редутами, колодязь з журавлем та козацьку комору. Роботи по облаштуванню виставки ще повністю не завершені і будуть продовжені. Із запланованого нині  виконано 75% робіт.

Цей об'єкт знаходиться у центрі міста і має на меті відтворення  козацького стану з відповідною атрибутикою. Члени громадської організації РКТ "Миргородський полк Українського козацтва" та їхні помічники-волонтери виконують визначені роботи та створюють етнографічну садибу. 

За словами автора цієї ідеї Миколи Коваленка, даний проєкт став переможцем  Громадського бюджету у 2017 році. А потім ідею підтримали і реалізують у межах програми "Місто активних громадян". Незважаючи на те, що «Козацький стан» повністю не завершений, цього року під час «Ковальського фестивалю» (19 серпня 2021 року) локацію «Козацького стану» відвідали тисячі мешканців Миргорода та гостей міста. Цьогоріч також було проведено з’їзд геральдистів України та Всеукраїнську конференцію директорів станцій туристів. Учні спеціалізованої середньої школи №5 м. Миргорода кілька разів проводили фольклорно-етнографічні заходи.  Завершений проєкт стане ще одним туристичним магнітом міста-курорту.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]