Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Мово українська – гордосте моя!
2019-02-21

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. 20 лютого, у переддень Міжнародного дня рідної мови, до Миргородської міської бібліотеки для дітей завітали учні 4-В класу гімназії ім. Т.Шевченка на мовний календар «Мово українська – гордосте моя!», щоб ознайомитися з мовними традиціями, що сягають сивої давнини, та дізнатися про довгий і тернистий шлях розвитку української мови. 

Ведуча заходу розповіла дітям про історію виникнення свята. Відповідаючи на питання вікторин і загадок учні продемонстрували гарні знання, а також вправно впоралися із завданнями, пов’язаними з фразеологізмами. Також бібліотекар ознайомила дітей із оформленою у читальному залі тематичною поличкою під назвою: «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить». Відзначення Міжнародного дня рідної мови було спрямовано на забезпечення школярів інформацією про шлях становлення української мови, прищеплення і розвиток почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]