Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Через нову хвилю коронавірусу миргородцям рекомендують повернутися до маскового режиму
2022-09-14

На засіданні  Штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов'язаної з поширенням коронавірусної хвороби СОVID-19 на території громади, що провів перший заступник міського голови Олександр Острянин,  обговорили поточну ситуацію по захворюваності на ковід, стан готовності медичних закладів  та заходи протидії поширенню цієї інфекції на території Миргородської громади.

У зв’язку з черговою осінньою хвилею пандемії COVID-19 щодня спостерігається зростання захворюваності. Реєструють все більші відносні показники щодо кількості хворих. За словами завідувача Миргородського РВП ДУ «Полтавський ОЦКПХ МОЗ» Ярослава Степанька, в нашій громаді в період з 05.09.22 по 11.09.22 зареєстровано 90 випадків COVID-19. За 12 вересня було діагностовано 33 випадки, за 13 вересня - 26.

У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації та з метою запобігання поширення захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом (COVID-19), на території Миргородської міської територіальної громади відповідно до  розпорядження №74-в, керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності доручено забезпечити профілактичні заходи, щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19 на території громади (дотримання правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб"). 

За словами лікарів, хвороба у більшості випадків протікає як звичайна ГРВІ. Втім медики закликають не нехтувати цим, адже коронавірус тим і підступний, що може раптово дати ускладнення хронічних хвороб. Основні симптоми коронавірус: гарячка, головний біль, біль у горлі, у суглобах і м’язах, нежить тощо. Специфічним симптомом досі є втрата смаку та нюху.

Жителів громади закликають вакцинуватись від коронавірусу та обов’язково робити бустерні щеплення. Зважаючи на війну, центри масової вакцинації не працюють, однак зробити щеплення можна у поліклініці, куди вас скерує сімейний лікар. У наявності є вакцина CoronaVac. Очікується надходження Pfizer.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України № 26 від 6 січня 2022 року рекомендовано вводити бустерну дозу вакцин людям старшим 18 років, які отримали дві дози вакцини понад 6 місяців тому. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.

Зауважимо, що де-факто масковий режим ні у громадіі, ні на території області жодними рішеннями влада не скасовувала. Поступово мешканці стали менше одягати маски у публічних місцях, а з початком повномасштабної війни ця звичка взагалі нівелювалась. Тому зараз можуть знову почати контролювати за дотриманням маскового режиму у публічних місцях.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]