Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Звернення депутатів Миргородської міської ради
2018-01-29

На засіданні 34-ї сесії Миргородської міської ради депутати ухвали звернення щодо приведення Статуту Миргородської центральної районної лікарні у відповідність до вимог чинного законодавства, а саме: юридичної адреси (місцезнаходження юридичної особи) та передачі до комунальної власності територіальної громади м. Миргорода цілісних майнових комплексів Миргородської центральної районної лікарні, комунального закладу "Миргородський центр первинної медико-санітарної допомоги" та направили звернення Полтавській обласній державній адміністрації, Миргородській районній раді, Миргородській райдержадміністрації та Миргородській ЦРЛ.

Звернення депутатів Миргородської міської ради до Полтавської обласної державної адміністрації, Миргородської районної ради, Миргородської райдержадміністрації та Миргородської ЦРЛ.

Миргородський міській раді стало відомо, що 22.12.2017 року Миргородська центральна районна лікарня здійснила перереєстрацію місцезнаходження юридичної особи з м. Миргород, вул.Гоголя,172 на Миргородський район, с. Попівку, вул. Центральна, 83.

Після перереєстрації, як наслідок, ПДФО почав надходити до іншого бюджету. Бюджет міста втратив за другу половину грудня 2017 року податок з доходів фізичних осіб, утриманий з виплати заробітної плати працівникам медичного закладу та втрачатиме в подальшому.

Відповідно до п.п. 168.1.1 п. 168.1 ст.168 Податкового кодексу обов’язки нарахування, утримання та сплати (перерахування) податку до бюджету покладено на податкового агента, який нараховує (виплачує) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену у відповідних пунктах ст.167 Податкового кодексу перераховує податок на доходи фізичних осіб до бюджету м.Миргорода.

Порядок сплати (перерахування) податку до бюджету предбачено ст.168 Податкового кодексу, відповідно до якої податок, утриманий із доходів резидентів, підлягає зарахуванню до бюджету згідно з нормами Бюджетного кодексу України.

Відповідно до ст. 64 Бюджетного кодексу податок на доходи фізичних осіб, який спачується податковим агентом – юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента – юридичної особи, зараховується до відповідного місцевого бюджету за її місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що сплачуються фізичній особі.

Відповідно до ст. 93 Цивільного кодексу України місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Миргородська центральна районна лікарня знаходиться на території міста і місцерозташування не змінювала.

Таким чином, виходячи з вищевикладеного, переконливо просимо привести Статут Миргородської центральної районної лікарні у відповідність до вимог чинного законодавства, а саме: змінити юридичну адресу на фактичне місце ведення діяльності, розташування органів управління та обліку (м. Миргород) та здійснювати подальшу сплату ПДФО по Миргородській центральній районній лікарні в повному обсязі до бюджету міста Миргорода, і враховуючи готовність Миргородської міської ради належним чином організувати фінансування, утримання та реформування закладів охорони здоров'я, безоплатно передати до комунальної власності територіальної громади м. Миргорода цілісні майнові комплекси: Миргородської центральної районної лікарні (код ЄДРПОУ 01999402, юридична адреса: Миргородський район, село Попівка, вул. Центральна, 83); комунального закладу "Миргородський центр первинної медико-санітарної допомоги" (код ЄДРПОУ 38381474, юридична адреса: Миргородський район, село Гаркушенці, вул. Центральна, 7).

Комунальні служби міста забезпечують життєдіяльність не тільки Миргорода, а і вирішують питання, що стосуються спільних інтересів територіальних громад міста і району, тому потребують як бюджетної підтримки, так і участі на договірних засадах всіх підприємств, установ та організацій, що розташовані на території міста,  в забезпеченні їх належного функціонування.

Ми готові до співпраці і очікуємо від Вас конструктивних пропозицій.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]