Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Збори лідерів Полтавської області
2024-10-01

Минулого тижня відбулися Загальні збори Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України, які зібрали сільських, селищних та міських голів громад-членів Асоціації з усієї Полтавської області. У заході взяли участь народні депутати України Андрій Боблях та Олексій Мовчан, а також виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Головував на засіданні Голова Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України, Миргородський міський голова Сергій Соломаха. Він урочисто відкрив засідання та представив нових членів Полтавського регіонального відділення Асоціації, які приєдналися до організації протягом 2024 року.

У своєму виступі Сергій Соломаха звернув увагу на проблеми, які виникли під час підготовки до майбутнього опалювального сезону. «Миргородська громада готова до опалювального сезону, але на останній сесії нам довелося виділити додатково 4 мільйони гривень теплопостачальному підприємству, щоб було як оплатити за газ та його транспортування», – зазначив він.

Він також повідомив, що підприємство в минулому році вперше провело опалювальний сезон без боргів, але досі є 45 мільйонів гривень боргів з минулих років. «67 мільйонів гривень – це різниця в тарифі, яка мала надійти з державного бюджету. У бюджеті зараз передбачена лише третина від потреб в різниці тарифів – це сума, якої точно не буде достатньо», – додав Соломаха.

Під час зборів учасники також обговорили формування Державного бюджету України та бюджетів громад в умовах воєнного стану, реалізацію ветеранської політики, ситуацію з розвитком громад в умовах воєнного стану.

Загальні збори Полтавського відділення Асоціації міст України визначили шляхи спільного вирішення існуючих проблем діяльності муніципалітетів. Учасники заходу ухвалили пропозиції до законодавства, спрямовані на забезпечення фінансової спроможності місцевого самоврядування. 

Проведення таких зборів є важливим кроком у зміцненні співпраці між громадами та державними органами, а також у вирішенні актуальних питань, які стоять перед місцевим самоврядуванням в умовах воєнного стану. Активна участь Миргородського міського голови Сергія Соломахи свідчить про відповідальність та готовність місцевої влади до вирішення складних питань, що постають перед громадами.

Цей захід вкотре підтвердив важливість об'єднання зусиль та спільної роботи задля розвитку регіону та підвищення якості життя мешканців.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю секретаря  міської ради та керуючої справами виконавчого комітету на жовтень 2024 року

     
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
     
До уваги споживачів природного газу

Графік відключення газопостачання на жовтень

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]