Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
З початку карантину 71 611 пацієнтів з COVID-19 отримали меддопомогу в стаціонарі, – НСЗУ
2020-10-09

За квітень-вересень до медзакладів було госпіталізовано 71 611 пацієнтів з коронавірусною хворобою, з них 12 461 пацієнт – це 17% від загальної кількості госпіталізованих - отримав медичну допомогу в умовах інтенсивної терапії. Стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 у вересні надавали 7976 медичних команд, йдеться у повідомленні Нацслужби здоров’я.

Кількість госпіталізованих у вересні порівняно з  серпнем зросла на 34%. Зокрема, у вересні було госпіталізовано 23 143 пацієнта, з них 4 073 пацієнта отримали допомогу в умовах інтенсивної терапії, 249 пацієнтів було підключено до апарату ШВЛ. Найбільше пацієнтів з коронавірусною хворобою було госпіталізовано у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській областях та в місті Києві.
 
  1607 мобільних бригад у вересні здійснили понад 312 тисяч заборів матеріалів у пацієнтів для здійснення тестувань методом ПЛР. Що на 50% більше, ніж у серпні. А загалом з початку квітня мобільні бригади здійснили понад 1 млн заборів матеріалу для тестування. В середньому одна мобільна бригада здійснила у минулому місяці 194 забори матеріалу для тестувань.  Найбільш завантаженими у вересні були мобільні бригади Київської області, де на одну бригаду припадало 637 тестувань, міста Києва – 400 тестувань на бригаду, Тернопільської області – 292 тестування.
 
  Станом на сьогодні НСЗУ законтрактувала для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього 25 центрів екстреної медичної допомоги, 339 медзакладів для надання пацієнтам допомоги в стаціонарних умовах та 940 медзакладів, в яких утворено мобільні бригади, що виїжджають до людей з підозрою на COVID-19. НСЗУ виплатила 4,87 млрд грн за надання медичними закладами допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього. Виплати від НСЗУ також отримали 152 медзаклади, які надавали стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 у квітні, але не входили в перелік лікарень, визначених для госпіталізації.
 
  Тариф, за яким НСЗУ оплачує послуги медзакладів за надання допомоги хворим на COVID-19 чи з підозрою на нього, включає доплати медикам, які безпосередньо працюють з такими пацієнтами, у розмірі до 300% до заробітної плати. За здійснення цих доплат лікарям та медпрацівникам закладу несе відповідальність головний лікар закладу.
 
  Лікування пацієнтів з COVID-19 у медзакладах в стаціонарних умовах та взяття заборів для тестування у пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу мобільними бригадами є безоплатним для пацієнтів. В тариф на оплату послуг медзакладів, які надають стаціонарну медичну допомогу таким пацієнтам, включено всі лікарські засоби та медичні вироби, необхідні для лікування як в умовах терапевтичних/інфекційних відділень, так і в умовах інтенсивної терапії.  В тариф на оплату послуг мобільних бригад включено виїзд мобільної бригади до пацієнта з підозрою на СOVID-19, здійснення забору матеріалу для тестування на коронавірусну інфекцію методом ПЛР та доставку цього матеріалу в лабораторію.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]