Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Виділено 41 ділянку для учасників АТО
2015-09-29

Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок. Відповідно до статті 12 (пункт 14) Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій надаються, серед інших, така пільга, як першочергове відведення земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва.

Надання у власність земельних ділянок здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що учасник бойових дій не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки та надав відповідний документ, що посвідчує його участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, наказ тощо).

Як повідомив заступник міського голови Максим Верещак, протягом 2015 року на засіданнях сесій Миргородської міської ради було ухвалено рішення щодо визначення Переліку земельних ділянок (земельного масиву) для надання учасникам антитерористичної операції, відповідно до яких до переліку включено земельний масив орієнтовною площею 2,0 га в районі вулиці Сластьона та земельний масив орієнтовною площею 1,2 га в районі вулиці В.Василевської. Міською радою вже прийнято 41 рішення щодо надання 41 учаснику АТО дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Серед тих, хто отримає у власність ділянку як мобілізовані, так і кадрові військові та міліціонери. Всі ті, хто безпосередньо брав участь у антитерористичній операції.

Проте, не всі заяви учасників АТО були схвалені. Враховуючи затверджену містобудівну документацію «Генеральний план міста Миргорода Полтавської області» та «План зонування території міста Миргорода» Миргородською міською радою було ініційовано передачу земель з державної у комунальну власність земельної ділянки орієнтовною площею 44,3 га у північно-східній частині міста (вул. Київська), яка обліковується у постійному користуванні ДП «Державний Миргородський гренажний завод». Зарахування цих земель до земель комунальної власності надасть можливість Миргородській міській раді забезпечити 500 учасників АТО земельними ділянками для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Сподіваємося, що найближчим часом всі миргородці, що боролися із чумою сепаратизму на Сході України, отримають земельні ділянки для житлового будівництва.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]