Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Видатні жінки Миргородщини
2017-03-10

У приміщенні Краєзнавчого музею м.Миргород 7 березня 2017 року для підопічних Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миргородської міської ради пройшов захід під назвою «Видатні жінки Миргородщини», присвячений Міжнародному жіночому дню 8 березня.

На початку заходу з привітальним словом виступив заступник міського голови Костянтин Олегович Кірпосенко. Запрошеними на захід були визнані в Миргороді, в Україні та за межами країни діячі науки, мистецтва, спорту. Людмила Розсоха – краєзнавець, літературознавець, автор понад  400 наукових досліджень. Різнобічна талановита людина, Людмила Олександрівна принесла декілька своїх друкованих доробок. Трохи розповіла про свій життєвий шлях, привітала та поздоровила всіх присутніх зі святом. Лариса Гараган – керівник літературного об’єднання «Дієслово». Романтик в душі, писати вірші вона почала ще в школі, з роками її поезія набрала інших кольорів, любові, мудрості. Лариса Миколаївна привітала зі святом і весною всіх присутніх своїми чудовими віршами. Наступна гостя свята Наталя Харасайло – за освітою філолог, а за покликом душі  - митець, поетеса. Член національної спілки письменників України, член національної  спілки журналістів України. Пісні на вірші поетеси виконують такі виконавці, як Алсу та Фемій Мустафаєв. Пісня «Миргород-курорт» лунає над містом кожного дня у вечорі під час роботи світло-музичного фонтану. Багато творів поетеси присвячено жінкам, матерям, деякі свої твори Наталя Никифорівна подарувала всім присутнім на заході з побажанням здоров’я і любові. Надихнула своїм оптимізмом та любов’ю до життя всіх, хто був в залі ветеран спорту Анастасія Дойнікова. На свято вона теж прийшла не з порожніми руками, вона принесла частину своїх чисельних нагород та самі пам’ятні фотознімки сходження в гори, до яких вона вже давно небайдужа. Директор Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Панаса Мирного Валентина Фененко – учитель з 30 річним стажем роботи, за свій професіоналізм має державні нагороди. Розповіла про роль школи у вихованні сучасного підростаючого покоління, навчанні їх любові до батьків, своєї Батьківщини, рідного краю. Привітала всіх присутніх та поздоровила зі святом жіночності та весни. Підкорили всіх гостей та запрошених своїми роботами художниці Ніна Унтило та Марія Караван, вони принесли на захід близько тридцяти своїх робіт. Ніна Унтило – художниця, творчість якої присвячена любові і квітам, всі її картини випромінюють любов, красу, щастя. Із побажаннями здоров’я, любові та натхнення вона привітала всіх присутніх на урочистості. Супутниця Ніни Григорівни по життю та її подруга і самобутня художниця - Марія Караван, вчитель за фахом, продемонструвала свої чисельні роботи, які вона пише винятково аквареллю. Роботи Марії Миколаївни присвячені природі її рідного краю – Карпатам та місту, де вона прожила майже все своє життя – Миргороду. На її картинах оживають ліси, гори, квіти. Всім, всім пані Марія побажала здоров’я, любові та натхнення, а також успішного пошуку своєї музи, бо «не талановитих людей нема, а є ті, хто не розгледів в собі талант».

Музичне привітання для всіх присутніх на заході було підготоване чудовим дитячім хором НВК «Гелікон» під керівництвом Валентини Кузнецової «Співаночка». Діти виконали пісню «Вишиванка» (композитор Володимир Верменич,  слова Миколи Сингаївського). Наступним музичним привітанням стала українська народна пісня «Не топай ногою» у виконанні Валентини Кузнецової. Молода поетеса Людмила Маркова, яка працює в дитячій бібліотеці, пише дитячі вірші, представила загалу добірку віршів, присвячених дітям та гумористичний вірш «У мами слабкі нерви». У всіх слухачів були посмішки на обличчях, бо прообразами за кожним віршем стояли їх власні діти, онуки та правнуки – бо діти є діти завжди. Ще одне музичне привітання підготував Олександр Прокопенко – викладач Центру естетичного виховання, виконавши під акомпонимент гітари дві пісні на вірші Наталії Харасайло. Не залишилися осторонь і глядачі. Зі своїми віршами виступила Раїса Карюк – музичний педагог з Миргородської дитячої музичної школи – зараз на пенсії, один з віршів був присвячений цілющій воді - «Миргородська вода». Раїса Іванівна поздоровила усіх із святом , та побажала здоров’я, любові, довголіття. Також виступила Ніна Радушко, фельдшер за освітою, зараз на пенсії, яка відкрила в собі поетичний дар. Із власної збірки «Моя вишнева Україна» зачитала ряд віршів, пронизаних любов’ю та патріотизмом. ЇЇ вірші присвячені Полтавському краю, матерям, а вірш «Ода женщине» - проти війни. Всі виступи гостей супроводжувались бурними оплесками.

Приємно згадати той факт, що наприкінці заходу висловила подяку від імені присутніх всім організаторам і гостям за цікавий та змістовний захід Подліпна Надія Костянтинівна. Пані Надія висловила побажання рухатись у тому ж напрямку, організовувати цікаві зустрічі, даючи нагоду людям похилого віку залишатись у вирії життя і надалі.

Навіть вже після закінчення заходу деякі гості довго не могли піти, поки не поспілкувались зі своїми знайомими. Анастасія Дойникова ще довго розовідала про свої досягнення та плани на майбутнє, а Раїса Карюк та Ніна Радушко ще довго читали свої вірші.

Квіти завжди є окрасою любого свята. Дуже розчулені були деякі гості, коли їм вручали квіти. Щира подяка господарям квіткових магазинів, які не залишились байдужими і у вигляді спонсорської допомоги надали квіти для привітання жінок на заході: «Камелія» - Комендантенко Володимиру Борисовичу, «Ассоль» - Сорокіній Наталі Миколаївні, «Presental» - Ользі Вовк, «Квіти» - Тетяні Павленко, «Домашні троянди» - Аллі Коршак.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]