Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Впроваджуємо проєкт із формування життєстійкості для жителів громади
2024-04-11

У приміщенні Центру життєстійкості, який запрацював із 01 квітня 2024 року на базі ПрАТ «Миргородкурорт», відбулась зустріч заступниці міського голови Наталії Молочко, керівників управлінь та служб соціальної сфери Миргородської міської ради, із представниками ПрАТ «Миргородкурорт» та мультидисциплінарною командою Центру життєстійкості.

Основною метою зустрічі була координація зусиль та взаємодія надавачів соціальних та реабілітаційних послуг щодо виявлення осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, співпраця щодо широкого залучення населення до отримання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Начальниця управління економіки ПрАТ «Миргородкурорт» Ольга Шикунова окреслила основні проблеми та перспективи діяльності Центру життєстійкості та познайомила присутніх із командою фахівців, яка надає комплексну соціальну послугу жителям громади: соціальним менеджером, соціальними працівниками та психологами.

Як зазначила Наталія Молочко: «Необхідно охопити цією послугою усі вразливі категорії населення громади, як у місті, так і сільських населених пунктах, зокрема: внутрішньо переміщених осіб, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, Захисників/Захисниць України та членів їх сімей, сім’ї загиблих Захисників, сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, в т.ч. молодих та одиноких мам».

Соціальний менеджер Людмила Мисяк ознайомила присутніх із планом,  методами та прийомами роботи мультидисциплінарної команди, викликами та проблемними питаннями, які виникають у процесі реалізації експериментального проєкту.

Керівники соціальних служб громади запропонували заходи для тих вразливих категорій населення, які найбільше потребують надання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Зустріч відбулась у доброзичливій, конструктивній атмосфері, напрацьовані методи співпраці та запропоновані заходи сприятимуть підтримці психічного здоров’я, зниженню тривожності та підвищенню стресостійкості населення, підвищенню соціальної згуртованості Миргородської громади. 

Зазначаємо, що  у  Центрі життєстійкості надаються психосоціальні послуги. Йдеться, зокрема, про роботу із психологами. Спочатку здійснюється оцінка потреб людини. Після цього її інформують про доступні послуги для їх вирішення та можливості отримання соціальних гарантій. Діє психологічна діагностика та психологічне консультування, зокрема, індивідуальне, сімейне або ж групове.

Групові та індивідуальні консультації, групи підтримки працюють щодня,  з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 17.00, субота та неділя - вихідні. Адреса: м. Миргород, вул. Гоголя, 112 (Санаторій «Полтава»). Телефон для довідок +30990487604.

Проєкт ініційований Міністерством соціальної політики України і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

До уваги керівників підприємств Миргородської міської територіальної громади!

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 29 квітня 2024 року

     
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]