Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Вовк, у шкурі ягня"
2018-03-23

Сучасне життя правоохоронців перебуває під пильним, майже кругло добовим громадським контролем, і хто б що не говорив, демократичні інститути роблять власну справу. Одним із засадничих принципів громадянського суспільства залишається «свобода слова»,  таке зрозуміле та жадане право для кожного українця.

Втім, інформаційна свобода має як світлі, так і тривожні, кольорові  забарвлення, тому і може спричинити зайву дратівливість, у такому розгойданому середовищі, як наше суспільство, а тут й ще і таке. 

«Знову об’явився маніяк та ще і ґвалтівник, хоч греблю гати», схвильовано, із вуст вуста, тихо перемовлялися люди, аби не накликати біду вже власно на себе.

Як завжди, постало запитання, як реагувати на загрозливе положення, адже ситуація виходила з під контролю, три напади за один вечір,  всі погляди зосередилися на правоохоронцях, які і прийняли на себе перший інформаційний запит, аби відновити спокій,  і так не на жарт у збудженому суспільстві, де повсякденні негаразди вийшли на авансцену, а тут й ще і таке.  Позитивний розшук «звіра», так правоохоронці охрестили нападника, не забарився, адже коли потрібно, можемо дістати звіра із  лігвища. Так, невідкладні заходи розшуку, вчасно поширена інформація серед мешканців міста Миргорода,  дали свої позитивні наслідки, тому перша сходинка була підкорена,  «звір» ізольований та поміщений за грати. В такі моменти задаєшся запитанням «ах, як не вистачає камер відеоспостереження!».

Втім, рутинна робота тільки розпочалася, адже лиходій сховався під маскою іншої людини,  мешканця міста Харкова, в якого за невідомих обставин зник паспорт, так буває, тому правоохоронці захвилювалися, знову виклик, адже відбулося справжнє зіткнення зі злом: хижим та спритним, не наче той усамітнений вовк, тільки у шкурі ягня, чиї відточені рухи видавали в ньому не пересічного злодюжку. Наразі, раніше здобуті професійні навички сталися у нагоді, до яких додалася кмітливість та наполегливість всієї команди правоохоронців. Результат був неочікуваним,  винуватцем виявися  рецидивіст із досвідом хижого звіра, у якого за плечима не один особливо тяжкий злочин, серед яких і проти статевої недоторканості. Здобутими доказами,  встановлена справжня особа злочинця, яким виявися 50-річний уродженець Кіровоградщини, що за сайтом знайомств, прибув до Миргорода, аби зробити свою брудну справу. За зібраною інформацією злочинець не один рік відточував власну майстерність нападника та ґвалтівника у буцегарні. Так, за його плечима вписаний не один рік тюремного ув’язнення. Отже, здолавши другу сходинку, з’ясувалося, що всі складнощі тільки попереду.

 Вже пройшов не один місць слідства, з моменту публічного оголошення про розкриття резонансного злочину, втім спрямування справи до суду з об’єктивних обставин затягувалося, знову не так як очікували, плани на швидке спрямування справи до суду зруйновані.

 «Мабуть не все гаразд виходить», - знову захвилювалися жіночки, поповзли чутки, засудачили, мов відкупився, зміг уникнути відповідальності. Дійсно, іншою і не останньою спробою того звіра, було намагання представитися неосудним, як говорять в  народі «дурня клеїти». Втім, слідчі та прокуратури, теж не ликом шиті, тому правоохоронці застосували всі можливі засоби, аби кайданки, якомога довше нагадували йому про ті страждання та біль, що за його хтивими забаганками, увірвалися у і так в край не спокійне  життя простих українців. Саме через доведення його провини, аби строк був як най довшим, правоохоронці прийняли виклик та застосували весь арсенал, починаючи з супроводження  кожного, окремо взятого ланцюжка слідчих (розшукових) дій, аж до кінцевого безапеляційного звинувачення - згвалтування за обтяжуючих обставин, по кожному з трьох окремо взятих епізодів, два з яких кваліфіковано як закінчений замах. Результат досягнуто, втім вже не на сто, що в іншому випадку було за достатньо, а як зазначено у висновку генетичної експертизи, з ймовірністю у квинтиллион разів,  провину доведено.

Наразі, офіційне обвинувачення  висунуто, перші судові засідання  підтвердили обґрунтованість провини злодія-рецидивіста, вовка у шкурі ягня, ЯКОГО СУД ЗАЛИШИВ ЗА ГРАТАМИ.

Про остаточний результат та вирок суду, громадськість буде повідомлено додатково.

А.А.Передерій,

прокурор у кримінальному

провадженні

ОГОЛОШЕННЯ
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]