Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Візит Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка в Миргород
2019-03-22

21-22 березня Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко перебував з робочою поїздкою у Полтавській області. 22 березня посадовець  відвідав Миргород, де проінспектував хід реалізації медичної реформи та реалізацію обласної Комплексної програми соціальногo захистy і соціальногo забезпечення населення.

Під час візиту в Миргород Павло Розенко у супроводі міського голови Сергія Соломахи, представників Полтавської ОДА та ЗМІ оглянув амбулаторію сімейної медицини на вулиці Гоголя, 140. Там урядовець поспілкувався з очільником міського Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександром Фошиним та медичними працівниками. Оглянув робочі місця медиків, денний стаціонар, поцікавився заробітною платою спеціалістів та рівнем обслуговування у пацієнтів.

 Загалом  у  місті працюватимуть сім амбулаторій. Нині три із них ліцензовані, три невдовзі отримають ліцензії, ще одна – на стадії проектування будівництва. Обладнання для закладів ми  закуповуємо за кошти міського бюджету.  В амбулаторній симтемі  працює 15 лікарів. Для   забезпечення  потреб міста потрібно 20-22 лікарі, – говорить Миргородський міський голова Сергій Соломаха. – На реформування первинної ланки медицини минулого року ми виділили 10 мільйонів гривень.

На «Миргород-курорті» побував у бальнеогрязелікарні, бюветі, а також у санаторії " Миргород", де оглянув умови, в яких оздоровлюються учасники АТО, сім’ї загиблих учасників АТО та інших пільговиx категорій у межах реалізації обласної Комплексної програми соціальногo захистy і соціальногo забезпечення населення областi на 2013-2020 pоки. Діагностично-лікувальні та рекреаційні ресурси миргородської здравниці гостям продемонстрував Генеральний директор ПрАТ "Миргородкурорт" Олександр Гавловський та головні лікарі санаторіїв.

На прес-конференції Віце-прем'єр міністр відповів на запитання журналістів, розповів про напрямки підвищення соціальних стандартів та поділився враженнями про робочий візит до міста-курорту. Загалом, каже, побаченим цілком задоволений. Медична реформа, за його словами, позитивно позначилася, і на якості медичних послуг, і на фінансовій мотивації для лікарів та молодшого медичного персоналу. Відзначив активну роботу міської влади у напрямку реформування первинної медичної допомоги та ефективний менеджмент в санаторно-курортній сфері.

«Ми більше не фінансуємо стіни і приміщення, ми фінансуємо людину – пацієнта і лікаря. Внаслідок зміни принципу фінансування зростає якість послуг для пацієнтів, зростає мотивація самих лікарів, адже суттєво зростає їхня заробітна плата. Якщо ще півроку тому середня зарплата лікаря, скажімо, у Полтавській області, була на рівні 4,5 тис. грн, то сьогодні у молодшого медичного персоналу – це вже 9 тис. грн, а у лікаря, в залежності від того, скільки підписано договорів, – 18-20 тис. грн», – сказав він. «Тобто фактично в 4-4,5 рази зросла зарплата медичних працівників внаслідок реформи системи охорони здоров’я», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

«Миргородкурорт» – візитівка не лише Полтавщини, а й одна з візитівок України. Знаю, що на відпочинок у ньому є попит як із-поміж українців, так і серед мешканців країн близького зарубіжжя. Цікаво оглянути стан надання послуг, подивитися, в якому стані матеріально-технічна база, які перспективи розвиту закладу й міста загалом. Важливе питання: що ми можемо з боку Уряду зробити, щоб допомогти санаторним установам розвиватися і завойовувати місце на ринку санаторно-курортних послуг, – пояснив Павло Розенко.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]