Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Візит Європейської служби зовнішньої діяльності
2024-09-13

Полтавську область нещодавно відвідала делегація Європейської служби зовнішньої діяльності з оціночною місією. Метою візиту було вивчення потреб для подальшої розробки варіантів стабілізаційної підтримки на деокупованих і прилеглих територіях України.

Від органів місцевого самоврядування було запрошено по одному представникові з трьох областей: Харківської, Сумської та Полтавської. Нашу область на цій зустрічі представляв Миргородський міський голова Сергій Соломаха.

Основними темами, що обговорювалися з представниками Європейської служби зовнішніх справ, Представництва ЄС в Україні та Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України стали повернення до цивільного життя ветеранів війни, інтеграція внутрішньо переміщених осіб та забезпечення їх житлом.

Пітер Ларссон, представник Генерального Секретаріату Європейської служби зовнішніх справ, зазначив: «Нині ми вивчаємо потреби деокупованих та прилеглих регіонів. Зокрема зосереджені на соціальній згуртованості, медіації та безпеці людини, реінтеграції ветеранів, наданні психосоціальної підтримки, а також на проведенні поліцією стабілізаційних заходів».

Окрему увагу було приділено питанням безпеки, зокрема облаштуванню укриттів. Також розглядалися питання енергетичного сектору, такі як встановлення сонячних електростанцій та когенераційних установок. Це має не лише покращити енергетичну безпеку регіону, але й сприяти його сталому розвитку.

Учасники зустрічі також обговорили перспективи надання допомоги після пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів як для власників житла, так і для підприємств та фізичних осіб-підприємців (ФОП).

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Флешмоб для школярів

Оголошується Флешмоб «Моя енергозаощадлива сім’я» для школярів громади, який відбудеться у період з 16 по 27 вересня 2024 року.

     
     
Оголошення

Повідомлення про планову діяльність та оцінку її впливу на довкілля

     
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]