Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Вітчизняні та закордонні експерти допомагатимуть розвивати малий та середній бізнес на Полтавщині
2017-02-13

Полтавщину відвідав керівник Фонду Східна Європа Віктор Лях. На зустрічі було обговорено  підсумки співпраці та її продовження. За словами голови обласної ради Олександра Біленького, з допомогою експертів Фонду в обласній раді працює ресурс електронних петицій. Далі  планують спільно розробляти програму підтримки та розвитку малого і середнього бізнесу в області. Фонд Східна Європа вже має ряд напрацювань і проектів у питанні соціального підприємництва у 4 областях України. Окремо йшлося про продовження програм "Бюджет участі", "Відкрите місто" та "Електронні петиції". До речі, дві з них  діє в Миргороді.

Як розповів Миргородський міський голова Сергій Соломаха, коли починали у 2014 році впроваджувати систему "Відкрите місто", було багато нерозуміння і невіри, особливо з боку комунальних підприємств. Та сьогодні маємо результат - громада стала першими  помічниками у вирішенні насущних проблем. Вони звертаються у режимі он-лайн - ми одразу ж реагуємо. Без писанини і бюрократії.

"Впровадження таких проектів, як "Бюджет участі", "Електронні петиції" мобілізують людей навколо гострих питань територій. Це вже ініціативна громада, яка бореться за вирішення саме їх проблем. І чим ширше, масштабніше, активніше буде такий діалог - тим краще для громад. Аналізуючи впровадження проектів ми побачили - 10% проблем територій вирішуються без втручання бюджету. Люди просто мобілізують - і своїми зусиллями покращують життя територій", - розповів Віктор Лях. Саме налагодження дієвої комунікації, порозуміння "влада-громада" - одне із головних завдань, які ставлять перед собою програми Фонду Східна Європа". Експерти Фонду привезли до Полтави готові проекти співпраці з громадами області. Особливо цікавились голови районних рад та ОТГ нюансами,- зазначив під час зустрічі голова Фонду Віктор Лях. Подібну інтерактивну платформу планують поширити і в інших містах.

На завершення учасники зустрічі погодили розвивати далі співпрацю з Фондом Східна Європа у зазначених напрямках. Тим більше, що такі ресурси як електронні петиції з цього року для діяльності органів місцевого самоврядування є обов'язковими для впровадження.  Під час зустрічі було підписано договір про співпрацю між Обласною радою та Фондом.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]