Цивільний захист Карта укриттів

Ти як? Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Відтепер послуга щодо реєстрації права на нерухоме майно є у застосунку Дія
2024-09-19

Міністерство юстиції України поінформувало про можливість отримання послуги з державної реєстрації прав на нерухоме майно через портал Дія. Зазначена послуга доступна у 20 областях, серед яких і Полтавська.

Відтепер послуга з державної реєстрації прав на нерухоме майно, реєстрацію яких проведено до 01 січня 2013 року відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, може проводитися за заявою, поданою в електронній формі через Портал Дія.

Відповідно до пункту 1 частини першої  статті 2 Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяженьˮ, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень - офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Державна реєстрація покликана забезпечити охорону та захист прав та законних інтересів власників, користувачів нерухомого майна від можливих шахрайських дій зі сторони третіх осіб, а також надає можливість перевірити право власності на майно. Крім того, актуальним є питання державної реєстрації прав на нерухоме майно при отриманні компенсації за знищений об’єкт враховуючи повномасштабне вторгнення ворога та постійні обстріли території України. Так, заява про надання компенсації за знищений об’єкт нерухомого майна подається особою, яка є власником за умови, що право власності такої особи на зазначений знищений об’єкт нерухомого майна зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та підтверджено відповідними відомостями з нього.

Процес державної реєстрації триває до 5 робочих днів. Якщо державна реєстрація права власності на об’єкт нерухомого майна проведена лише на паперових носіях у Бюро технічної інвентаризації, розгляд заяви може бути зупинено. У цьому разі реєстратор на основі доданих до заяви документів надсилає запит до Бюро технічної інвентаризації для перевірки інформації щодо права власності. Строк розгляду такого запиту становить до 30 робочих днів. Після чого протягом 5 робочих днів право власності зареєструють у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Флешмоб для школярів

Оголошується Флешмоб «Моя енергозаощадлива сім’я» для школярів громади, який відбудеться у період з 16 по 27 вересня 2024 року.

     
     
Оголошення

Повідомлення про планову діяльність та оцінку її впливу на довкілля

     
     
Вакансії

Актуальний список вакансій

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]