Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Відбулися збори регіонального відділення Асоціації міст України
2023-06-16

Про взаємодію органів місцевого самоврядування та державної влади на регіональному рівні в умовах військового стану, проблемні питання самоврядування та їх законодавче врегулювання, про підвищення фінансової спроможності громад, про використання коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах освіти, про фінансування ремонтних робіт та відповідальність за укриття для мешканців громади - ці та низку інших важливих питань самоврядування широко обговорили на зборах представники громад-членів Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України, що відбулися 16 червня у Миргороді.

Народні депутати України, керівники Полтавської обласної та районної військових адміністрацій, керівники громад-членів Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України зібралися в Миргороді, щоб обговорити актуальні питання життєдіяльності громад та реалізації реформи місцевого самоврядування територіальної організації влади в умовах воєнного часу. Вів засідання Сергій Соломаха, голова Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України, Миргородський міський голова.

Про взаємодію органів місцевого самоврядування та державної влади на регіональному рівні в умовах військового стану говорив Дмитро Лунін, начальник Полтавської обласної військової адміністрації. Народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою України та місцевого самоврядування  Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін акцентував на проблемних питання місцевого самоврядування та їх законодавчому врегулюванні.

Тему організації і проведення повоєнних виборів охарактеризувала Аліна Загоруйко, народний депутат України; Заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Олексій Устенко, народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики розповів про  місцеві податки, як стимул для розвитку громад.

Підсумував збори Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України. Він прозвітував про діяльність Асоціації міст України в умовах військового стану.

Під час засідання було вручено відзнаки Асоціації її  активістам.

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]