Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Відбулася 39-а сесія міської ради
2018-08-31

31 серпня відбулася 39-а сесія міської ради. З проголосованими доповненнями до порядку денного було внесено 45 питань. Пленарне засідання, яке проходило у відкритому режимі, вів міський голова Сергій Соломаха. Перед початком роботи міський голова привітав депутата міської ради Олександра Білоконя з народженням сина.

Першим питанням порядку денному було затвердження підсумків виконання міського бюджету за перше півріччя 2018 року. За інформацією начальника фінансового управління Сергія Скляра, за шість місяців бюджет міста виконано на 115,%, при плані  93475,1 тис. грн. надійшло 108109,3 тис. грн., понад план отримано 14634,2 тис. грн. Це більше проти відповідного періоду минулого року на 16454,9 тис. грн., або 118,0%. Перевиконанню сприяли зростання мінімальної заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиний податок.

Основними платниками податків і зборів до бюджету міста є такі підприємства: ПрАТ “Миргородкурорт, Регіональна філія „Південна залізниця” ПАТ „ Українська залізниця”,  ПАТ „Миргородський завод мінеральних вод”, ПАТ «Армапром».

Наступним питанням стало обговорення рішення про внесення змін до показників бюджету. Зміни стосуються збільшення дохідної та видаткової частини міського бюджету за рахунок обласної субвенції в сумі 210 932 грн.. Ці кошти спрямують на надання грошової допомоги для компенсації вартості санаторно-курортних путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам, розташованим на території Полтавської області, за санаторно-курортне лікування громадян, постраждалих внаслідок  Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії I, а також на відшкодування частини вартості путівки дитячим закладам оздоровлення та відпочинку за надані послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які знаходяться в сім’ях з дітьми та за рахунок Фонду розвитку територій області на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу №11 "Теремок" (заміна вікон). Ще 996 000 грн. розподілять на потреби відділу освіти на оздоровлення та відпочинок дітей (в тому числі за рахунок відновлення вільних залишків 50 000 грн., що були виділені на виготовлення цифрових топографічних схем нових територій після зміни меж міста) на 170 000 грн.; управлінню соціального захисту населення міської ради на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО на 20 000 грн.; відділу житлово-комунального господарства міської ради на 656 000 грн., в тому числі: на відшкодування МКЖЕУ різниці в тарифах – 106 000 грн., КП «Спецкомунтранс» на проведення благоустрою території парку на розі вулиць Старосвітської та Гоголя – 550 000 грн.; фінансовому управлінню міської ради на реалізацію програми підтримки розвитку територіального сервісного центру №5344 регіонального сервісного центру МВС України в Полтавській області на 150 000 грн., за рахунок відновлення вільних залишків, що були виділені на виготовлення цифрових топографічних схем нових територій після зміни меж міста. Рішенням також передбачено зменшення видатків по виконавчому комітету міської ради на 96 000 грн., та відділу капітального будівництва міської ради на 900 000 грн., в тому числі: за рахунок зменшення видатків на нове будівництво амбулаторії ПМСД в мікрорайоні «Спортивний» на суму 200 000 грн., на будівництво архітектурно-скульптурної композиції «Пам’ятник миру» по вул. Гоголя на суму 550 000 грн. та на реалізацію програми реалізації проекту Європейського Союзу "Модернізація виробництва, постачання та споживання теплового району в місті Миргород (MO.GE.DI.CO)" на суму 150 000 грн.

Після детального обговорення, скоригованих фінансистами видатків по програмах, рішення було підтримано більшістю депутатів. Низка рішень, підготовлених на затвердження 39-ї сесії, стосувалася змін до цільових програм. Зміни підтримали  після грунтовного аналізу.

Без обговорення депутати підтримали рішення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Миргорода" полковнику військової частини А 1356 Олександру Оксанченку, миргородському льотчику, який прославляє Миргород в Україні та за кордоном.  Цю почесну відзнаку  відомому землякові вручать під час урочистостей до Дня міста.

А от прийняттю рішення про зміни до Програми підтримки розвитку територіального сервісного центру №5344 регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області на 2018 рік" передувало жваве та емоційне обговорення. Рішення передбачає виділення 150 тис.грн. на дооблаштування відповідного центру, який у середині вересня планують відкрити. Про це повідомив його керівник Сергій Гапонько.

Широкого обговорення набула інформація начальника відділу освіти Тетяни Колибельнік про створення «Інклюзивно-ресурсного центру» Миргородської міської ради. Деякі депутати висловлювалися щодо доцільності такого центру, але після виступів та дискусій, це освітнє питання та інші у цій галузі, було погоджено.

Підтримали депутати також зміни до складу Госпітальної ради Північного госпітального округу Полтавської області та зміни до Програми соціального захисту населення на поточний рік в частині Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО та затвердили Порядок надання соціальної підтримки учасникам АТО, особам, залученим до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях під час проведення операції Об’єднаних сил (ООС), у новій редакції.

На окрему увагу заслуговує звіт тимчасової контрольної комісії ради щодо безпечності розміщення та захоронення бурового шламу на полігоні ТПВ КП "Спецкомунтранс". З інформацією виступив голова комісії, депутат міськради Андрій Сіряк. Докладно обговоривши важливе екологічне питання, депутати інформацію взяли до відома, автоматично припинивши роботу цієї комісії. Але загалом питання щодо ситуації на полігоні твердих побутових відходів не знято з порядку денного органів місцевого самоврядування міста-курорту державного значення, - резюмував міський голова Сергій Соломаха.

Далі депутати детально опрацювали низку рішень у сфері земельного законодавства.

Завершили роботу 39-ї сесії розглядом депутатських запитів. Під час обговорення акцент зробили на  таких питаннях: планування капітальних ремонтів та вуличного освітлення, перспективи створення депутатської комісії з питань охорони здоров'я, активізації боротьби з амброзією, підготовки звернення до обласних та державних інстанцій щодо  виділення коштів для розчистки річки Хорол, внесення змін до регламенту сесії.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]