Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Успішний досвід Миргородської громади у проведенні навчальних курсів для переміщених жінок
2022-12-23

Завершилися курси бізнес-грамотності для жінок ВПО та навчальні експрес-курси крою та шиття для перших двох груп жінок, організовані в рамках проєкту «Розширення економічних можливостей жінок-ВПО, які перебувають на території Миргородської громади».

Спільний успішний досвід ГО "Зміни можливі" в партнерстві з Миргородською міською радою за підтримки Українського Жіночого Фонду/Ukrainian Women's Fund реалізовано завершенням спільного проєкту «Підсилення економічної можливості жінок – внутрішніх переселенців».

Протягом двох місяців тридцять слухачок вивчали як організувати власну справу і успішно вести бізнес. Дізналися про місцеві грантові програми, з допомогою яких можна отримати фінансову підтримку саме підприємцям-початківцям, а також навчалися складати резюме й бізнес-плани.

Відділом підприємництва, торгівлі та АПК спільно з відділом моніторингу місцевих податків та з питань праці Миргородської міської ради, та фахівцем північно-східного міжрегіонального управління державної служби з питань праці, в рамках даного проєкту було проведено ряд семінарів для жінок, які планують розпочати власний бізнес. Фахівцями були розкриті наступні теми: "Грант на бізнес. Як і де отримати", "Який тип оподаткування підходить вам" та "Як укласти трудовий договір".

У наступному році планується реалізувати розширений курс навчання для підприємців та жителів громади, які планують започаткувати власну справу.

Навчальні експрес-курси крою та шиття продовжаться ще для двох наступних груп жінок ВПО.

По завершенню курсів заступник міського голови Наталія Молочко й співзасновник громадської організації «Зміни можливі» Інна Ковальська вручили жінкам-переселенкам відповідні сертифікати й пам’ятні подарунки. 

За словами Наталії Молочко, відповідний проєкт передбачав два великих напрямки: курси бізнес-грамотності і курси крою й шиття для жінок-переселенців, які проживають у нашій громаді. Проєкт став важливим для нас, як громади, тому що нам вдалося трошки інтегрувати внутрішньо переміщених жінок у нашу громаду і дати можливість або відкрити свій бізнес, або й знайти роботу відповідно до отриманого навчання. Це важливо для громади, оскільки будуть відкриватися нові бізнеси і будуть створюватися нові робочі місця.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Виїзний прийом громадян

7 травня відбудеться виїзний прийом громадян у населених пунктах громади: с. Малі Сорочинці, с.Довгалівка та с.Хомутець

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]