Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Успішна реінтеграція захисників та захисниць у цивільне життя — один з найголовніших викликів суспільству
2024-02-12

За ініціативи Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відбулася онлайн зустріч з представниками міської ради  та відповідальними особами у питанні реінтеграції ветеранів у громаді. Цього разу йшлося про пілотний проєкт "Помічник ветерана", який в Україні упроваджується з 1 липня 2023 року. Детально обговорили практичні напрацювання Миргородської громади, яка розпочала допомагати та підтримувати військовослужбовців, сімей загиблих та поранених, з весни 2022 року, а також проблеми, які виникають у цій площині. 

За словами Миргородського міського голови Сергія Соломахи, в громаді було розроблено комплексну програму з підтримки відповідної категорії громадян. Згодом цю допомогу розширили проєктом з відновлення ветеранів війни та членів їх сімей через санаторно-курортне лікування. 18-денний курс відновлення давав гарний результат і практика поширилася на інші громади. На одній із сесій Миргородської міської ради було ухвалено рішення про організацію роботи служби "Помічника ветерана".Оскільки реінтеграція ветеранів - важливий напрямок державної політики, але наразі немає чіткого алгоритму та законодавчої бази, як ця інституція громадянського суспільства буде працювати, міжнародні експерти, зокрема, Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» прагнуть сприяти у вирішенні цього актуального на часі питання. У подальшому вони планують зібрати і опрацюють практичні напрацювання громад та проблеми у цьому контексті, щоб донести їх до законодавців.

Учасники конференції зауважили, що успішна реінтеграція захисників та захисниць у цивільне життя — один з найголовніших викликів суспільству. І для того, щоб впоратися з ним повноцінно, мають об’єднатися центральна влада, місцеве самоврядування всіх рівнів, громадські організації й небайдужі люди.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]