Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Усе, що потрібно знати про вакцинацію від COVID-19
2021-07-27

Вакцинація – це єдиний спосіб, який дасть змогу швидко побороти коронавірус, захистити себе та свої родини й повернутися до звичного життя. Всі вакцини безпечні й ефективні. Щеплення – добровільні та безкоштовні. Зараз триває п’ятий і найбільш масштабний етап вакцинації проти COVID-19. Це означає, що будь-хто від 18 років доступно й легко може отримати щеплення.

У найбільших містах  відкриті центри вакцинації. Вони працюють щодня з 9:00 до 18:00. У Миргороді такий центр працює у Міському будинку культури на  вулиці Гоголя, 141/1, тел. 0995490091. За адресами вулиця Гоголя, 149 А та вулиця Лікарняна, 1 облаштовано пункти щеплень.

На щеплення до центру вакцинації попередньо записуватися необов’язково. Достатньо мати з собою паспорт, декларацію з сімейним лікарем або ідентифікаційний код. Тестуватися на антитіла чи антигени до COVID-19 перед чи після щеплення не потрібно.

Вакцинація від COVID-19 є добровільною. Перед щепленням необхідно заповнити згоду безпосередньо в центрі вакцинації.

Жителям невеликих селищ і сіл зручно буде вакцинуватися в пунктах щеплення. Їх в області 93. Розташовані вони в амбулаторіях. Адреси й телефони пунктів вакцинації шукайте в розділі «Полтавська область» за посиланням https://list.covid19.gov.ua/. Записуватися на вакцинацію необхідно за вказаними телефонами. Якщо контакти не відповідають, необхідно повідомити за номером Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА – 0800505032. Із собою необхідно мати паспорт, декларацію з сімейним лікарем або ідентифікаційний код.

Мобільні бригади щеплюють професійні групи (медиків, освітян, військових, соціальних працівників, працівників органів державної влади та ін.); організовані колективи із більше ніж 50 людьми; маломобільних громадян. Із собою необхідно мати паспорт, декларацію з сімейним лікарем або ідентифікаційний код. На щеплення вас запише роботодавець. Маломобільні громадяни можуть звернутися до контакт-центру за номером 0 800 60 20 19.

Також щеплення можна зробити в пересувних пунктах вакцинації. У Полтаві й на території інших громад працює пересувний комплекс для вакцинації проти коронавірусу. Час роботи й місце розташування автівок можна дізнатися на офіційному сайті Полтавської ОДА – https://www.adm-pl.gov.ua.

Наразі для вакцинації в Україні використовують та планують використовувати вакцини знаних у світі розробників і виробників.

 AstraZeneca

AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва – це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Докладніше про вакцину – https://vaccination.covid19.gov.ua/articles/astrazeneca

 Coronavac

CoronaVac – це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Докладніше про вакцину – https://vaccination.covid19.gov.ua/articles/sinovac

 Comirnaty

Comirnaty – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Докладніше про вакцину – https://vaccination.covid19.gov.ua/articles/pfizer

 Moderna

Moderna – це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Докладніше про вакцину – https://vaccination.covid19.gov.ua/articles/moderna

 Які бувають реакції на вакцину

 Після отримання вакцини дехто може відчувати побічні реакції. Вони є нормальними й минають за кілька годин/днів після вакцинації. Після введення вакцини організм певним чином формує імунну відповідь, яка захистить від важкого перебігу та ускладнень від хвороби.

 Після вакцинації пацієнт має залишатися у місці проведення вакцинації для спостереження принаймні протягом 30 хвилин на випадок виникнення алергічної реакції.

 Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Це український документ про зроблені дві дози щеплення, який відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Таке свідоцтво можна отримати лише в паперовому форматі українською та англійською мовами. Щоб одержати сертифікат, достатньо звернутися до свого сімейного лікаря. Можна використати для перетину державних кордонів відповідно до міжнародних медико-санітарних правил.

 БІЛЬШЕ ІНФОРМАЦІЇ

https://vaccination.covid19.gov.ua/

«Гаряча лінія» МОЗ →  0800 60 20 19

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]