Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Учасникам Національного Сорочинського ярмарку – 2021
2021-08-11

 Сорочинський ярмарок  - яскравий загальнонаціональний захід з яскравим національним колоритом. Багатою культурною програмою, можливістю продати та купити різноманітні продовольчі та непродовольчі товари і просто відпочити. Проте, через величезну  кількість учасників, зокрема виробників та продавців сільськогосподарської продукції, у тому числі, харчових продуктів, і  споживачів з різних куточків України та світу, відповідно збільшується небезпека виникнення епідемічних ускладнень – масових інфекційних хвороб та харчових отруєнь. Пандемія корона вірусної інфекції в світі та Україні створює реальну загрозу для здоров'я та життя учасників Національного Сорочинського ярмарку - 2021.

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області доводить до відому організаторів  та учасників  Національного Сорочинського  ярмарку - 2021  вимоги щодо дотримання протиепідемічних заходів при проведенні культурно-масових заходів, торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами у закладах громадського харчування.

 До 31 серпня 2021 року на території України діє адаптивний карантин, Полтавщина як і вся Україні знаходиться в «зеленій зоні» та встановлено «зелений рівень епідемічної небезпеки» відповідно до якого згідно п.2² Постанови КМУ від 09.12.2020 року № 1236 забороняється:

  1. перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального  захисту;
  2. проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування) без одягнутих усіма учасниками та організаторами заходу засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
  3. діяльність суб'єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

- не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

- не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

- здійснюється обслуговування покупців без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб'єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

- не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).

  Організація протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими товарами та у закладах громадського харчування регламентується постановами Головного державного санітарного лікаря України № 17 від 09.05.2021 року та № 57 від 30.12.2021 року, основними вимогами цих постанов є:

  1. проведення температурного скринінгу усім працівникам;
  2. при вході в заклад розміщення інформації щодо профілактики корона вірусної хвороби, організація місць для антисептичної обробки рук відвідувачів, дотримання соціального дистанціювання, перебування в закладах відвідувачів та працівників в засобах індивідуального захисту, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, створення відповідних умов для дотримання особистої гігієни, своєчасного прибирання з використанням миючих засобів.

      В підприємствах громадського харчування додатковими вимогами є: видача замовлень тільки в одноразовому посуді, видача замовлень на виніс здійснюється виключно в закритій тарі (упаковці).

      Підприємства-виробники, приватні підприємці, заклади громадського харчування, які будуть проводити реалізацію продукції та сировину тваринного чи рослинного походження, заходи із залученням тварин та діяльність яких пов’язана з обігом необроблених харчових продуктів тваринного походження:м'яса, риби, молюсків і ракоподібних (свіжих, охолоджених або заморожених), яєць, молока, меду та продуктів, що були виготовлені з них - при здійсненні своєї діяльності на Національному Сорочинському ярмарку – 2021 повинні мати:

1) документи, що засвідчують якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини (оригінали або копії): товарно – транспортні накладні; наявність позначки придатності на тушах або частинах туш парнокопитних та інших копитних тварин, на кожну тушу малих диких тварин та свійської птиці, кролів; експертні висновки дослідження продукції тваринного і рослинного походження на показники якості і безпеки; журнали: реєстрації надходження та витрат м’яса ,  реєстрації температурних режимів при зберіганні сировини тваринного походження;

2) санітарний одяг та особисті медичні книжки з відміткою про проходження медичного огляду;

3) достатню кількість холодильного обладнання з термометрами;

4) належні умови для дотримання особистої гігієни;

5) сировину та продукцію тваринного походження перевозити на відповідно обладнаному транспорті;

 6) ветеринарне свідоцтво форми №1 (ветеринарну довідку в межах району) з відмітками про необхідні профілактичні обробки та діагностичні дослідження на живих тварин та птицю

7) сертифікати якості на препарати, настанови щодо їх застосування та створити умови при зберіганні, транспортуванні та реалізації для препаратів, які потребують відповідних температурних режимів.

Місця для виставок та реалізації тварин, об’єкти громадської торгівлі утримувати в належному ветеринарно-санітарному стані.

   З метою недопущення спалахів харчових отруєнь та інфекційних захворювань, враховуючи виїзний характер та складність створення належних гігієнічних умов для виготовлення та реалізації безпечних харчових продуктів підприємства харчової промисловості, суб'єкти господарювання, які здійснюють торгівлю продуктами харчування та підприємства ресторанного господарства (громадського харчування) повинні мати:

  • табличку з назвою юридичної особи, адресою, телефоном господарюючого суб’єкта;
  • виписку з реєстру потужностей що підлягають державній реєстрації;
  • товарно-транспортні накладні, наявність позначки придатності на тушах або частинах туш парнокопитних та інших копитних тварин, на кожну тушу малих диких тварин та свійської птиці, кролів; експертні висновки дослідження продукції тваринного і рослинного походження на показники якості і безпеки.;
  •  спеціальну палатку або павільйон;
  • умови для зберігання продовольчих товарів згідно санітарних вимог (наявність підтоварників, дотримання товарного сусідства  тощо);
  • холодильне обладнання для продукції, що швидко псується, або потребує спеціальних умов зберігання;
  • умови для відпуску харчових продуктів (пакувальний матеріал, торговельний інвентар тощо);
  • умови для проведення санітарної обробки обладнання, інвентарю;
  • миючі та дезінфікуючі засоби, засоби для боротьби з мухами;
  • особисті медичні книжки, довідки про проходження санітарного мінімуму;
  • санітарний одяг (не менше 2 комплектів), умови для дотримання правил особистої гігієни (рукомийник, мило, рушник);
  • ємкість для побутового сміття з поліетиленовими мішками для збирання полімерної тари з під безалкогольних напоїв, кисло-молочної продукції, тощо;
  • нормативно-технічну документацію, узгоджену та затверджену у встановленому порядку (збірники рецептур страв, кулінарних, борошняних кондитерських і булочних виробів, технічні умови, технологічні карти тощо);
  • достатню кількість персоналу (кухарі, бармени, продавці тощо), який має професійну спеціальну освіту (підготовку);
  • обладнання окремих робочих місць для розробки продовольчої сировини та готових харчових продуктів, укомплектування їх маркованими розробними столами, інвентарем, посудом, тарою тощо;
  • для приготування шашликів використовувати лише деревне вугілля;
  • забезпеченість холодною та гарячою водою (при відсутності холодної проточної води наявність достатньої кількості ємностей для її зберігання);
  • створити умови для водовідведення;
  • достатню кількість столового посуду та столових приборів одноразового використання для відпуску продуктів, страв;
  • забезпечити регулярне прибирання території, в тому числі прилеглої.

 

ПЕРЕЛІК ПРОДУКТІВ І СТРАВ, НЕ РЕКОМЕНДОВАНИХ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ НА НАЦІОНАЛЬНОМУ СОРОЧИНСЬКОМУ ЯРМАРКУ – 2021:

 

  • кремові кондитерські вироби з масляним, білковим та заварним кремом;
  • субпродуктові ковбасні вироби (ліверні, кров’яні) та зельці;
  • молочні коктейлі.;
  •  відварене м’ясо та субпродукти (язик, серце, печінка);
  • страви з січеного м’яса (котлети, биточки, шніцелі, люля-кебаб, тощо), борошняні та овочеві страви із м’ясним фаршем (налисники, котлети в тісті, перець з начинкою м’ясним фаршем, чебуреки, тощо), крім тих що приготовані із заморожених напівфабрикатів, виготовлених на підприємствах харчової промисловості та стаціонарних підприємствах ресторанного господарства;
  • паштети, холодці, заливні страви;
  • шаурма;
  • овочеві та м’ясні салати, окрошка;
  • гриби дикорослі свіжі.

                     Миргородське управління Головного

           управління  Держпродспоживслужби в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]