Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородській громаді попрощалися з мужнім воїном України Ігорем Якименком
2023-11-04

4 листопада у Миргородській громаді попрощалися з земляком, мужнім воїном України Ігорем Якименком. 20 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області сапер інженерно-саперного взводу військової частини штаб-сержант Ігор Якименко загинув смертю Героя. До останнього подиху він залишився вірним військовій присязі і Україні, яку любив понад усе.

Ігор Миколайович народився 27 серпня 1971 року в місті Марганець Дніпропетровської області. Потім родина переїхала в Миргород. Тут він закінчив 9 класів Миргородської загальноосвітньої школи № 1 та здобув професію теплотехніка в Миргородському керамічному технікумі. Армійська служба у Військово - Морських силах України на посаді головного корабельного старшини загартували характер хлорпця, тож після повернення Ігор Якименко присвятив своє трудове життя захисту держави -  служив у Миргородській 831-й бригаді тактичної авіації.

Фаховий спеціаліст, прапорщик Якименко користувався повагою в колективі та був  порядним чоловіком, сім’янином. Ігор Миколайович жив повноцінним щасливим життям. Любив свою родину, своїх друзів, свою державу. Але як військовий, він відчував, що війна вже стукає у двері нашої спільної домівки. Великий патріот і справжній чоловік 5 січня 2022 року першим підписав контракт із батальйоном Миргородської територіальної оборони, яка на той момент лише створювалась.

У складі 116-ї окремої бригади сапер штаб-сержант Ігор Якименко разом з побратими виконували надскладні бойові завдання із розмінування територій. На жаль, 20 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання Ігор Якименко загинув. Він із честю виконав свій військовий обов’язок і віддав життя за своїх рідних, свою державу.

Глибокі слова співчуття рідним та побратимам від всієї громади висловив секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій. «Перестало битися серце сміливого воїна, справжнього друга, люблячого чоловіка, батька, дідуся. На жаль, словами неможливо загоїти в серці болючу рану втрати. Смерть найріднішої людини – велике випробування. Особливі співчуття дружині Оксані та сину Богдану, теж захиснику України, який у даний час проходить реабілітацію після поранення під Соледаром. В цю гірку мить ми поділяємо Ваше горе та разом схиляємо голови у глибокій скорботі».

Ми не пробачимо рашистам! Ворог відповість за кожне обірване життя, за кожен наш дім, за кожну вулицю! Вічна пам’ять і слава українському воїну Ігорю Миколайовичу Якименку, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Поховали миргородського захисника з відповідними військовими почестями на Алеї Героїв у Миргороді.

 

Рішенням 42 сесії Миргородської міської ради присвоєно почесне звання "Почесний громадянин Миргородської громади" (посмертно)

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 06 травня 2024 року

     
     
Виїзний прийом громадян

7 травня відбудеться виїзний прийом громадян у населених пунктах громади: с. Малі Сорочинці, с.Довгалівка та с.Хомутець

     
     
Про розроблення Програми комплексного відновлення території громади

Розпочато розроблення Програми комплексного відновлення території Миргородської міської територіальної громади Миргородського району Полтавської області

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]