Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргородській громаді попрощалися з Героєм російсько-української війни Костянтином Афанасенком
2023-03-29

У Миргородській громаді 29 березня попрощалися з Героєм російсько-української війни Костянтином Афанасенком. Як справжній патріот України, з 2015 року Костянтин Афанасенко захищав цілісність та незалежність нашої держави на пекельному сході. За п’ять років АТО/ООС досконало вивчив воєнну науку, став вправним, безстрашним, умілим воїном. Розвідувальна група, у складі якої був старший солдат Афанасенко, наводила жах на ворога своїми блискавичними операціями. З початку 2023 року у складі 116-ї окремої бригади виконував бойові завдання у найгарячішій точці бойових зіткнень з ворогом  - на сході держави. На жаль, ворожий снаряд обірвав життя сміливого воїна на 34 році життя. 25 березня в районі населеного пункту Тоненьке Покровського району Донецької області у ході виконання бойового завдання Костянтин Євгенович Афанасенко загинув. До останнього подиху він залишився вірним військовій присязі і Україні, яку любив понад усе.

Костянтин Євгенович Афанасенко народився 29 квітня 1989 року в м.Архангельськ. У його п’ять років родина повернулася до Миргорода, на батьківщину мами. Після закінчення 9 класів Миргородської школи №4, Костя продовжив навчання у місцевому професійно-технічному училищі №44 за спеціальністю тракторист-електрик. Він багато читав, був надійним і товариським. Численні друзі по навчанню та вчителі пам’ятають його як працьовитого, веселого, справедливого і щирого хлопця. Він не боявся роботи, любив і розумівся на техніці та став вправним майстром з ремонту автомобілів на одному з Миргородських СТО. Костянтин був душею компанії, надійним та енергійним другом, завжди готовим прийти на допомогу. У планах молодого чоловіка було мирне щасливе життя в Українській державі. Цим планам стала на заваді клята війна з підлими рашистами. Як справжній патріот України, з 2015 року Костянтин Афанасенко захищав цілісність та незалежність нашої держави на пекельному сході. За п’ять років АТО/ООС досконало вивчив воєнну науку, став вправним, безстрашним, умілим воїном. Розвідувальна група, у складі якої був старший солдат Афанасенко, наводила жах на ворога своїми блискавичними операціями. За словами начальника групи морально–психологічного забезпечення Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Богдана Зубченка, з лютого 2022 року старший солдат Афанасенко був у лавах Миргородської тероборони. Його Військова частина Миргородської ТРО протягом 2022 року охороняла об’єкти інфраструктури, проходила бойове злагодження.. З початку 2023 року у складі 116-ї окремої бригади виконував бойові завдання у найгарячішій точці бойових зіткнень з ворогом  - на сході держави. На жаль, ворожий снаряд обірвав життя сміливого воїна. 25 березня на Донеччині.

Пішов у засвіти сміливий солдат, справжній друг, люблячий син, брат, якому у квітні мало виповнитися лише 34. Ціною власного життя він виборював право цілої нації бути вільною.

"Гіркота від втрати навіки у наших серцях! Щирі співчуття рідним та близьким, і наша безмежна шана полеглому Захисникові! Не забудемо і не пробачимо! І помстимося! Рашисти відповідатимуть за кожну смерть! За кожне обірване життя! Ми переможемо! Слава Україні і смерть ворогам", - зазначив у траурній промові секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій.

Поховали Героя з військовими почестями на кладовищі у районі Дранки.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]