Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді урочисто відкрили модернізовану котельню в "Авіамістечку"
2018-12-19

18 грудня в Миргороді відбулося урочисте відкриття об'єктів за проектом "Модернізація теплового району "Авіамістечко". Миргородська міська рада та обласне комунально виробниче підприємство теплового господарства "Миргородтеплоенерго", у співпраці із Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО),  Швецією та Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) - спільно реалізували цей проект в рамках програми "DemoUkrainaDH".

В урочистому відкритті взяли участь: міський голова Сергій Соломаха, старший радник НЕФКО та менеждер програми "DemoUkrainaDH" Ронні Нільссон, представник корпорації НЕФКО в Україні Олексій Капустинський, радник з міжнародних закупівель програми "DemoUkrainaDH" Микола Куліш, головний інженер обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства "Миргородтеплоенерго"  Олег Фішер, представники підприємств-підрядників.

"Миргород - одне з небагатьох міст України, що було обране до реалізації цього демонстраційного проекту. Місто-курорт - в лідерах по впровадженню пілотних проектів та виступає як надійний партнер. Черговий проект демонструє кілька елементів і технологій в одній системі централізованого опалення. Миргород отримав не тільки сучасну систему опалення, а й економію коштів завдяки підвищенню енергоефективності, скороченню втрат тепла та зменшенню шкідливих викидів", - зазначив Ронні Нільсон.

"Головна особливість Проекту - нові технології модернізації теплових мереж, які вперше застосовують в Україні", - пояснив Артем Вірченко, директор ТОВ "Еско-Лтава". У рамках Проекту було зроблено повну модернізацію окремого теплового району "Авіамістечко": замінено застаріле енергогенеруюче обладнання (старі газові котли) на сучасні енергоефективні з високим ККД, замінено старі теплові розподільчі мережі на нові попередньо ізольовані з оптимізацію маршруту трубопроводів, замінено насосне обладнання котельні. Для ефективного використання теплової енергії, 17 житлових будинків теплового району оснащено індивідуальними тепловими пунктами (ІТП), 6 з яких працюють на опалення та гаряче водопостачання. Пріоритетом потужності цих 6-ти ІТП є забезпечення споживачів гарячою водою в години максимального водорозбору завдяки тимчасовому зменшенню передачі тепла в систему опалення. Це дозволить знизити рівень навантаження в пікові години гарячого водопостачання. З боку споживання, економія пов'язана із впровадженням ІТП та поділяється на дві частини: перша - уникнення "перетопів"; друга - облік споживання теплової енергії та оплата рахунків на основі фактично спожитих обсягів тепла.

Впроваджені заходи дозволять по котельні та житловим будинкам скоротити споживання теплової енергії на 28,3% (3073 МВт*год/рік). Електричної енергії - загалом на 30%, природнього газу - на 28,3 % (322 тис. м3/рік).

Загальний обсяг вартості проекту склав: 687,2 тис. евро. З них: кредит від НЕФКО  - 50,7 % вартості Проекту; грант від Швеції - 34 % та місцеве фінансування -15,3 %, -  порахували на підприємстві "Миргородтеплоенерго".

"У Миргороді - це вже третій проект, реалізований у співпраці з корпорацією НЕФКО. Втілені заходи відповідають європейським принципам, створюють комфортні умови для миргородців і економлять енергоносії та кошти", - коментуючи підсумки співпраці з міжнародними партнерами та завершення проекту наголосив міський голова Сергій Соломаха. Він подякував представникам міжнародних компаній за співпрацю та фінансово-технічну підтримку, а підрядникам - за виконану роботу, та вручив їм Подяки Миргородської міської ради.

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) є міжнародною фінансовою організацією, яка створена відповідно до угоди між Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією й Швецією, зі штаб-квартирою в м.Гельсінкі, Фінляндія. Швеція співпрацює з Україною в рамках довготривалої стратегії розвитку. Також, Швеція і НЕФКО тривалий час співпрацюють за об'єднаною програмою підтримки уряду й муніципалітетів в Україні з метою підтримки екологічно безпечних й енергоефективних демонстраційних проектів у секторі комунального теплопостачання України. На виконання цього Швеція і НЕФКО уклали угоду про управління й адміністрування НЕФКО внеску Швеції до Фонду програми "DemoUkrainaDH", що передбачає фінансування інвестиції в екологічнобезпечні енергоефективні демонстраційні проекти.

 

Проект "Модернізація теплового району "Авіамістечко"

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]