Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді створять бюро правової допомоги
2016-03-03

З 01 липня 2016 року на базі місцевих управлінь юстиції будуть створені бюро правової допомоги. Вони будуть утворені в кожному районі і місті України як відокремлені підрозділи місцевих центрів. У них кожен зможе скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу - правову інформацію та консультації, а також доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги. Про організацію у Миргороді таких закладів йшлося на нараді під головуванням керуючої справами виконавчого комітету Антоніни Нікітченко. Ініціювали таке зібрання у залі засідань міської ради представники Лубенського місцевого центру правової допомоги.

За словами директора Лубенського місцевого центру Артема Россохи, в лютому місяці 2016 року — рівно півроку з моменту початку надання безоплатної правової допомоги в цивільних і адміністративних справах в Україні і створення Лубенського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги. За цей час працівники центру прийняли470 звернень громадян, 65 % з яких надійшли від жителів міста Лубен. Мова йде про надання первинної правової допомоги правових роз'яснень, консультацій, допомоги у складенні заяв, скарг, звернень.75 осіб звернулись за наданням так званої вторинної допомоги - представництва їх інтересів у суді або складенні заяв до суду, заперечень на позови. 53 із цих громадян отримали допомогу у вигляді послуг адвоката. Найбільше громадян цікавлять житлові (19%), земельні (17 %), спадкові (14 %), сімейні (8%), трудові (7%) питання, а також питання соціального забезпечення (14 %).

За словами директора Центру не обійшлось і без проблем. Основною із яких лишається невелика кількість адвокатів, які працюють в системі саме в цивільних та адміністративних справах. Вирішуємо це, як самостійно пишучи позови, так і залучаючи громадські організації pro bono (на безоплатній основі).

Окремо Артем Россоха зупинився на реформі у сфері юстиції. За його словами вже з І липня 2016 року на базі місцевих управлінь будуть створені бюро правової допомоги. Утворення бюро не потребуватиме додаткових видатків державного бюджету: їх ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які будуть ліквідовані найближчим часом.

Такі бюро функціонуватимуть в структурі Лубенського місцевого центру, який, виступатиме своєрідним координатором їх діяльності. Вони задумані як свого роду соціальні хаби, покликані підвищити правову спроможність територіальних громад, та візьмуть на себе функції комунікації з громадянами в конкретних громадах, районах, маленьких містечках.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]