Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді обговорили питання імунопрофілактики
2023-08-18

Про початок навчального року та імунопрофілактику дитячих інфекційних хвороб йшлося на розширеній зустрічі, що відбулася у залі засідань міської ради за участю експертки Департаменту охорони здоров’я з питань імунопрофілактики Ольги Бастаногової. Під час свого моніторингового візиту до Миргородської громади на зустрічі з керівниками закладів освіти Ольга Бастаногова наголосила, що без щеплень від керованих інфекційних захворювань діти не мають права відвідувати дитячі колективи. Єдина поважна причина відсутності вакцинації – протипоказання.

"З цього року 95% будуть навчатися офлайн. Для того щоб діти могли відвідувати безпечно дитячі колективи, вони повинні бути всі вакциновані згідно національного календаря щеплень. У нас зараз проходить кач-капманія. Це підтягуюча кампанія по вакцинації від кору, краснухи та паротиту. Є Закон України “Про захист від інфекційних захворювань”, що діти, які не мають по об’єктивним причинам повної вакцинації, вони не мають права відвідувати школи. Вони можуть навчатися різними іншими методами навчання — онлайн чи індивідуально".

Імунобіологічні препарати, що входять у календар щеплень, закуповує держава. За словами директора Миргородського міського Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Фошина, вакцини для щеплень у громаді є.

Загалом курс вакцинації є безпечним для здоров'я та вважається визнаною світовою практикою. Нині перелік тяжких інфекцій, які можна контролювати засобами імунопрофілактики, поступово збільшується. 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]