Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді обговорили питання імунопрофілактики
2023-08-18

Про початок навчального року та імунопрофілактику дитячих інфекційних хвороб йшлося на розширеній зустрічі, що відбулася у залі засідань міської ради за участю експертки Департаменту охорони здоров’я з питань імунопрофілактики Ольги Бастаногової. Під час свого моніторингового візиту до Миргородської громади на зустрічі з керівниками закладів освіти Ольга Бастаногова наголосила, що без щеплень від керованих інфекційних захворювань діти не мають права відвідувати дитячі колективи. Єдина поважна причина відсутності вакцинації – протипоказання.

"З цього року 95% будуть навчатися офлайн. Для того щоб діти могли відвідувати безпечно дитячі колективи, вони повинні бути всі вакциновані згідно національного календаря щеплень. У нас зараз проходить кач-капманія. Це підтягуюча кампанія по вакцинації від кору, краснухи та паротиту. Є Закон України “Про захист від інфекційних захворювань”, що діти, які не мають по об’єктивним причинам повної вакцинації, вони не мають права відвідувати школи. Вони можуть навчатися різними іншими методами навчання — онлайн чи індивідуально".

Імунобіологічні препарати, що входять у календар щеплень, закуповує держава. За словами директора Миргородського міського Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Фошина, вакцини для щеплень у громаді є.

Загалом курс вакцинації є безпечним для здоров'я та вважається визнаною світовою практикою. Нині перелік тяжких інфекцій, які можна контролювати засобами імунопрофілактики, поступово збільшується. 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]