Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У громаді попрощалися із воїном, Героєм Олександром Маловічком
2023-07-22

22 липня громада провела в останню путь нашого земляка, вірного солдата України Маловічка Олександра Івановича. З 28 січня 2023 року після запеклого бою поблизу Бахмуту Донецької області номер обслуги роти спеціального призначення військової частини А 4349 солдат Маловічко вважався зниклим безвісти. Нарешті стражденне тіло нашого героя знайде свій останній спочинок, а пам’ять про нього назавжди поселиться у наших серцях. Він загинув смертю хоробрих, захищаючи волю і незалежність України.

Олександр народився 25 травня 1976 року в селі Шахворостівка Миргородського району.  Ріс товариським і веселим, працьовитим і щирим хлопцем. Закінчив Шахворостівську загальноосвітню школу. Численні шкільні друзі та вчителі запам’ятали його як розумного учня і справедливого, вірного товариша. Він мріяв працювати на землі, тож обрав для себе мирну професію фермера-орендатора у Миргородському професійно-технічному училищі №44. Після навчання був призваний до лав  Збройних Сил України - солдат Маловічко вправно опановував тактику військової артилерійської справи. Після служби Олександр Маловічко набирався досвіду роботи за кордоном, працював у Чехії, Ізраїлі, Польщі. Мав безліч друзів і користувався повагою в колективах.  Олександр мав багато мрій і життєвих планів  - на створення сім’ї, на організацію власного бізнесу. Підла російська агресія перекреслила сподівання і змусила справжнього чоловіка Олександра Маловічка взятися до зброї. Він став на захист рідної домівки, рідної держави.

5 травня 2022 року солдат Олександр Маловічко приступив до виконання військового обов’язку у складі окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Разом з побратимами брав участь у боях проти російських загарбників при обороні Києва та його околиць. Після вигнання окупантів з Київської області бригада змінила дислокацію  у найгарячішу точку бойових зіткнень  -  на схід держави. Запеклі бої на ділянці фронту під Бахмутом були справжнім пеклом, ворог атакував з усіх видів озброєння. Солдат Маловічко та його бойові побратими безжально нищили ворожу техніку та живу силу противника. Їх рота спеціального призначення воювала під гаслом: «Мужність, честь, відвага». На жаль бій 28 січня 2023 року став останнім для героя. Олександр Іванович Маловічко із честю виконав свій військовий обов’язок і віддав життя за своїх рідних, за свободу свого села і за рідну державу.

 Співчуття рідним виловили:  заступник Миргородського міського голови Сергій Швайка, начальник групи морально-психологічного забезпечення Миргородського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, капітан Богдан Зубченко, однокласники та земляки воїна.

Перестало битися серце сміливого солдата, справжнього друга, люблячого сина і брата.

На жаль, словами неможливо загоїти в серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом з Вами схиляємо голови у глибокій скорботі. 

 Вічна пам’ять і слава українському воїну Олександру Івановичу Маловічку, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]