Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Спрощення порядку надання субсидії з 1 травня 2015 року
2015-03-23

 Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій», передбачено новий спрощений порядок нарахування житлових субсидій, який набирає чинності з 1 травня 2015 року (крім пункту 3 постанови).

Пунктом 3 постанови, передбачено, що до 15 квітня та до 1 листопада 2015 року підприємствами, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення, будуть доставлені до споживачів бланки заяв про призначення житлової субсидії та декларації про доходи і витрати.

Таким чином, кожне домогосподарство області одночасно з рахунком для оплати енергоносіїв у квітні та жовтні 2015 року отримає відповідні бланки документів для перевірки права на призначення субсидії.

Відповідно до норм вказаної постанови, передбачено що:

·призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів, які суттєво спрощені, - заяви та декларації;

·запроваджується надання субсидії на 12 місяців, а не на опалювальний період як раніше;

·встановлюється автоматичний принцип надання субсидії на новий період (скасовується необхідність повторного звернення до органу соціального захисту населення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін);

·надаватиметься право на оформлення субсидій особам, які орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму (оренди) житла;

·скасовуються обмеження щодо призначення субсидії з урахуванням майнового стану сім’ї (наявності двох та більше автомобілів, квартир чи будинків, та інш.);

·скасовуються обмеження щодо наявності у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні (при цьому до розрахунку доходу таких осіб враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму для працездатної особи – 1218 грн.).

Одночасно звертаємо увагу, якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб, може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.

 

Департамент праці та соціального захисту населення

Полтавської облдержадміністрації

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]