Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Спортивно-розважальне свято для дітей
2015-06-03

Діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас, найдорожчий скарб, безмежна радість і щастя. День Захисту дітей – прекрасне свято радості та надії.

Міжнародний день дітей — одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, в Женеві.

Чому саме було обрано перше червня, Історія замовчує, але за однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у-цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.

Вперше це свято відзначалося в 1950 році в 51 країні світу. Цей день — нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці, як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

З 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які цю конвенцію підписали, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, тощо.

Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року. В Україні 1-го червня відбуваються різноманітні заходи,  що підкреслюють увагу до дитячих прав і до формування гармонійної особистості

У Миргороді служба у справах дітей спільно із Центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провели спортивно-розважальне свято для дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей. Усі учасники свята мали змогу випробувати свої уміння, навички в веселих конкурсах та змаганнях. Наприкінці свята діти ласували святковим короваєм, морозивом та іншими солодощами.

Хочеться сказати велике спасибі всім хто допоміг організувати і провести наше свято, яке відбулося при підтримці міського голови С.П. Соломахи, ТОВ «Орбіта», ФОП Хухри Л.М., керівництва ВАТ «Миргородський хлібозавод», ПП Запорожець О.М., ПП Гіль Т.Ю.

Вітаємо всіх дітей з початком літніх канікул, бажаємо цікавого, веселого, мирного літа!

Служба у справах дітей

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]