Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Співпраця з органами податкової служби – запорука надходження податків до бюджету Миргородської громади
2022-02-11

10 лютого 2022 року у Миргородській ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області відбулася спільна нарада представників Миргородської міської ради на чолі із заступником міського голови Наталією Молочко та представників Миргородської ДПІ на чолі з начальником МДПІ Людмилою Подолякою по питанню надходжень до бюджету громади податків і зборів.

  У ході зустрічі  було обговорено  питання  сплати мешканцями громади податку на нерухоме майно та плати за землю, соціальної відповідальності кожного жителя перед громадою, адже кошти отримані до бюджету йдуть на забезпечення розвитку громади, надання якісних адміністративних та соціальних послуг. Для цього Миргородською міською територіальною громадою  проводиться інвентаризація нерухомого майна, виявлення власників житлової та нежитлової нерухомості, які не сплачують податки до бюджету. Наявна інформація використовується органами податкової служби для своєчасного проведення нарахування податків. Під час наради Наталія Молочко наголосила на актуальності та важливості тісної співпраці з даного питання. Фахівцями  Миргородської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області піднімалося проблемне питання щодо неотримання громадянами податкових повідомлень - рішень, у зв’язку з невідповідністю податкової адреси, адресі фактичного проживання, і як наслідок з’являється податковий борг, а потім штрафні санкції. Неотримання повідомлення не позбавляє від сплати податку власників земельних ділянок або іншої нерухомості, які самостійно не з’являються до органів ДПС для проведення звірки, тим самим ухиляються від сплати податків до бюджету. Станом на 1 січня 2022 року  заборгованість громадян, які мають земельні ділянки, нерухоме майно на території громади, або здійснюють підприємницьку діяльність, до бюджету Миргородської громади складає майже 7 млн. грн. з них борги по податку на нерухоме майно становлять 2,1 млн. грн., платі за землю -  2,4  млн. грн.  Одним із питань наради було обговорення вжиття спільних заходів Миргородською громадою та податковою службою щодо відпрацювання боргів та погашення заборгованості  по місцевих податках. На офіційному вебсайті Миргородської міської ради будуть оприлюднені переліки громадян по м. Миргород, які мають заборгованість до місцевого бюджету. У разі несплати  боргів Миргородською ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області будуть застосовуватись штрафні санкції та пені за несвоєчасну сплату згідно з вимогам законодавства України. Тож вкотре наголошуємо на необхідності погашення заборгованості до бюджету громади власниками, орендарями земельних ділянок та іншої нерухомості. Своєчасна сплата податків та боргу дасть можливість уникнути штрафів та судових витрат для громадян.

Наталія МОЛОЧКО, 

  заступник міського голови

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]