Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Сорочинський ярмарок - центр народної дипломатії в Україні
2015-08-18

18 серпня міський голова Сергій Соломаха взяв участь в урочистому відкритті Національного Сорочинського ярмарку. Цьогоріч торжище проходить під гаслом "Україна - єдина родина". Цього року ярмаркуючих поменшало через події на Донбасі та боязнь щодо можливих терактів. Тож, як і минулого року на торжищі, – безпрецедентні заходи безпеки.

Спілкуючись з журналістами Серій Соломаха зазначив, що в цьому році Миргород підтримав проведення ярмарку та патріотичне дійство у Сорочинцях. Місто представлено сувенірною продукцією, виробами народних умільців, продукцією харчових підприємств та послугами об'єктів ресторанно-готельних закладів. Свою творчість гостям ярмарку даруватимуть і миргородські артисти. Звичайно, і саме місто готується належно зустріти гостей, адже дороги на ярмарок їдуть через Миргород. У нас зупиняється чимало туристів, тут є де переночувати і не залишитися голодним, зазначив Сергій Соломаха.

Урочисто відкрив Сорочинський ярмарок голова Полтавської ОДА Валерій Головко. А Владика Полтавський і Кременчуцький Федір благословив його проведення. Високоповажні гості, а серед них дипломати та посли та представники Грузії, В'єтнаму, Малайзії, Словенії та Словаччини назвали Сорочинський ярмарок центром народної дипломатії, острівком миру і єдності в Україні. Під час урочистого відкриття було оголошено хвилину мовчання в пам'ять про загиблих героїв АТО і "Небесної сотні".

За словами керівника проекту Світлани Свищевої, традиційно ярмарок – не лише торгівля, а й презентація передових технологій, українського народного мистецтва та ремесел, культурного багатства краю. На ярмарку представлені близько 200 підприємств та підприємців, на кількох сценах виступатимуть сотні народних колективів.

У програмі Сорочинського ярмарку-2015 виступи безлічі фольклорних музичних і танцювальних колективів, у тому числі аматорських, з різних куточків Полтавщини та інших регіонів України. Свою майстерність даруватимуть ярмаркуючим понад 3000 артистів. Крім того, у програмі виступи ансамблів національних меншин Полтавської області. Також на гостей чекають знамениті обрядові дійства "Ярмаркові вечорниці" та "Українське весілля", а 19 серпня у Великих Сорочинцях відсвяткують свято Спаса, з традиційним освяченням яблук та меду. У рамках Сорочинського ярмарку-2015 будуть показувати театралізовані вистави за мотивами оповідань Миколи Гоголя, а також відбудеться фестиваль гумору, присвячений великому письменнику. Традиційно гостей свята зустрічатиме Микола Гоголь та персонажі його творів. Ввечері гостей розважатимуть популярні музичні колективи Дзідзьо (ввечері 18 серпня), "Лісапетний батальйон" (20 серпня), "Друга ріка" (ввечері 22 серпня на заключному концерті) та Марія Яремчук. Також 22 серпня вперше на Сорочинському ярмарку пройдуть "Богатирські ігри" за участю найсильніших козаків України.

Нововведенням цьогорічного ярмарку є численні майстер-класи: з української гопаку, приготування національних страв, виготовлення ляльок-мотанок, оберегів, жіночих прикрас, писанок, дерев'яного посуду, кераміки, виробів із сіна, ліплення свічок, фігур з сіна, іграшок з скла і повітряних кульок, лозоплетіння, виготовлення гончарних виробів, штучних квітів, українських віночків та багато іншого.

Яскравою родзинкою дійства є вежа на центральній алеї ярмарку. З 12-ти метрової висоти відкривається панорами всього Жабокрицького майдану.

Завершиться Сорочинський ярмарок в неділю, 23 серпня, врученням нагород, подарунків та подяк учасникам дійства, а також виступом народних хореографічних колективів.

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 01 травня 2024 року

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]