Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Служба зайнятості Полтавської області інформує
2021-05-28

Навесні на ринку праці Полтавщини найбільше не вистачало медсестер, лікарів, інспекторів пенітенціарної системи, токарів і фрезерувальників.  За 4 місяці нинішнього року роботодавці поінформували службу зайнятості Полтавської області про наявність 16,4 тисячі вакансій.

40% пропозицій роботи – у сільському господарстві; 17% вакансій на підприємствах переробної промисловості; 9% – у будівництві; 8% – в оптовій та роздрібній торгівлі.

Тож знайти роботу цілком реально навіть в умовах карантину! За деякими професіями спостерігається навіть нестача кадрів: це медсестра і медбрат стаціонару, інспектор пенітенціарної системи, начальник відділу поштового зв’язку, лікар медицини невідкладних станів, лікар загальної практики-сімейний лікар, токар-розточувальник, фрезерувальник, електромеханік з ліфтів тощо.

Дефіцит вакансій існує за спеціальностями: продавець-консультант, спеціаліст державної служби (місцевого самоврядування), кухар, прибиральник, бухгалтер та іншими.

Найбільша невідповідність попиту і пропозиції робочої сили - у службовців та керівників (33 особи), кваліфікованих робітників сільського господарства (30 осіб), технічних службовців (19 осіб), працівників сфери торгівлі та послуг (18 осіб).

У середньому в області, станом на 1 травня, на одне вільне робоче місце претендувало 11 безробітних (торік на цю ж дату – 12).

На початку травня послуги Полтавської обласної служби зайнятості отримували 21,8 тисячі зареєстрованих безробітних, що на 14% менше, ніж у минулому році.

Серед загальної кількості зареєстрованих безробітних чоловіків - 8,9 тисячі (або 41%), жінок – 12,9 тисячі (або 59%).

28% безробітних – молоді люди до 35 років; 27% – віком від 35 до 44 років; 27% – від 45 до 55; 18% – понад 55 років. Цікаво, що половина безробітних Полтавщини має вищу освіту, 37% – професійно-технічну, 13% – загальну середню.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]