Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Щодо випадку африканської чуми свиней в Полтавській області
2023-11-08

Миргородське  районне  управління  Головного управління Держпродспоживслужби            в Полтавській області  повідомляє,  що  згідно з результатами досліджень  Регіональної    державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області у патологічному матеріалі, відібраному від дикого кабана, знайденого на території мисливських угідь Зіньківського  ГМРГ  Опішнянської селищної територіальної громади Полтавського району Полтавської області, виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней. 

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області вживаються заходи відповідно до вимог чинної «Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», затвердженою  наказом Міністерства  аграрної          політики  та продовольства України від 07.03.2017 №111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 року за №432/30300.

Африканська чума свиней - високозаразне вірусне захворювання домашніх та диких свиней, безпечне для людини, але в тварин не піддається як лікуванню так і вакцинації. Тому карантинні засоби спрямовані на недопущення поширення захворювання і є досить жорсткими економічно, оскільки все поголів’я свиней в осередку захворювання має бути знищене.

З метою недопущення виникнення в господарстві африканської чуми свиней слід негайно посилити заходи з попередження занесення збудника АЧС, неухильно дотримуватись вимог «Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

При виникненні підозри на АЧС негайно сповістіть спеціалістів Миргородської дільничної лікарні ветеринарної медицини Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини за тел. (05355)4-40-79 або Миргородське  районне  управління  Головного  управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за тел. (05355)4-48-18.

Миргородське  районне  управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 06 травня 2024 року

     
     
Виїзний прийом громадян

7 травня відбудеться виїзний прийом громадян у населених пунктах громади: с. Малі Сорочинці, с.Довгалівка та с.Хомутець

     
     
Про розроблення Програми комплексного відновлення території громади

Розпочато розроблення Програми комплексного відновлення території Миргородської міської територіальної громади Миргородського району Полтавської області

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]