Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Щодо перейменування вулиць громади
2023-09-13

Одним із варіантів увічнення пам’яті загиблих земляків на російсько-українській війні на рівні нашої громади є перейменування вулиць. З початку війни у громаді було перейменовано 9 вулиць на честь загиблих Героїв. Ухвалюючи рішення з перейменування вулиць на 38 сесії депутати, враховуючи пропозиції мешканців, запропонували призупинити цей процес, оскільки війна триває, і, нажаль, наша громада продовжує втрачати своїх захисників. 

"Зараз це дуже болюче питання для всіх близьких, які втратили своїх рідних на війні. Тому до перейменувань необхідно підходити дуже коректно, зважено й з урахуванням думки родин загиблих Героїв й у цілому мешканців всієї громади," - говорить міський голова Сергій Соломаха.

У громаді буде створено топонімічну комісію, яка працюватиме над впорядкуванням найменувань чи перейменувань об’єктів вуличного середовища, увічнення пам’яті історичних подій та почесних (видатних) миргородців. До складу комісії планується залучити істориків, краєзнавців, представників громадськості, депутатів та працівників відділів і управлінь міської ради. Положення про топонімічну комісію та її склад планується затвердити на черговому засіданні виконкому. Першочерговим завданням комісії буде вивчення існуючих назв вулиць та провулків населених пунктів громади, їх історичної цінності та причетності до пропаганди російської імперської політики. Також до повноважень  Комісії буде віднесено розгляд звернень щодо присвоєння назв вулицям псевдонімів (імен фізичних осіб) та дослідження історичної спадщини при утворені нових вулиць.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

До уваги керівників підприємств Миргородської міської територіальної громади!

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 29 квітня 2024 року

     
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]