Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Рубрика "Про нас пишуть": "Успішні проєкти громади"
2024-06-20

Від створення реабілітаційного відділення до будівництва велодоріжок: проєкти комплексного розвитку Миргородської громади в екосистемі DREAM.  Станом на 19 червня, громада внесла до DREAM – Цифрова екосистема для підзвітного управління відновленням 25 проєктів. Серед них – ініціативи, які були представлені на щорічній конференції Ukraine Recovery Conference (URC) у Берліні. 

Місто Миргород – центр Миргородської міської громади, до складу якої також входить 36 сіл. Всього у громаді проживає майже 50 тисяч жителів.

У 2011 році Миргород отримав статус міста-курорту державного значення. Нині на його території розташовано 8 сучасних санаторіїв, які мають різну спеціалізацію та упродовж року надають оздоровчі послуги. 

Окрім розвитку туризму, у громаді працюють над підвищенням інвестиційної привабливості, поліпшенням інфраструктури та мають чимало прикладів реалізованих проєктів у співпраці з міжнародними партнерами.

Зокрема, проєкт “Капітальний ремонт автошляхопроводу в місті Миргород”. Шляхопровід був збудований у 1975 році. За майже півстоліття експлуатації елементи мосту жодного разу капітально не ремонтували, це призвело до появи численних дефектів. Конструкція мосту зазнала значного зносу, що ставить під загрозу його безпеку та подальшу експлуатацію. 

Проєкт капітального ремонту шляхопроводу передбачає відновлення та захист конструкцій, заміну покриття та огородження, влаштування нової дренажної системи та освітлення. Також передбачені роботи з благоустрою прилеглої території та організації дорожнього руху.

Загальний орієнтовний бюджет проєкту – 75,5 млн грн. Нині громада шукає джерела для фінансування реалізації проєкту.

Окрім цього, у співпраці з міжнародними партнерами та благодійними фондами, у місті розпочали реалізацію проєкту “Створення реабілітаційного відділення у Миргородській лікарні інтенсивного лікування”. Роботи тривають на першому поверсі дитячого корпусу Комунального некомерційного підприємства “Миргородська лікарня інтенсивного лікування”. У перспективі – створення стаціонарного відділення з 20 ліжками. До реалізації проєкту вже долучилися: БФ “Пацієнти України”, партнери з Японії та понад 927 тис. грн спрямовано з бюджету лікарні. Нині для повноцінної роботи реабілітаційного відділення потрібно завершити ремонтні роботи та закупити додаткове обладнання.

Загальний орієнтовний бюджет проєкту – 20,2 млн грн. Загальний обсяг підтверджених джерел фінансування – 6,2 млн грн.

Також Миргород по праву вважають одним із найвелосипедніших міст України. У мирний час тут щороку організовували велопаради та велоквести. Тому у місті продовжують облаштовувати велотранспортну інфраструктуру. Уздовж центральної вулиці Гоголя прокладено велодоріжки та червоні велосмуги, встановлено велопарковки та велосипедні СТО. В екосистему DREAM заведено проєкт “Нове будівництво велодоріжок м. Миргород”.

Проєктна ділянка розташована по вулиці Гоголя, розпочинається від перехрестя з вулицею Шевченка і закінчується за перехрестям з вулицею Гурамішвілі. Вулиця проходить через масив громадської та житлової забудови. Протяжність майбутніх велодоріжок – 2,1 км. Конструкцію запроєктовано з фігурних елементів мощення червоного та світло-сірого кольорів. В межах проєкту розроблено схему організації дорожнього руху на велосипедних доріжках і велосипедних смугах для безпечного та зручного пересування велотранспортом, враховано вимоги щодо доступності для людей з інвалідністю.

Загальний орієнтовний бюджет проєкту – 60,9 млн грн. Громада шукає джерела для фінансування реалізації проєкту.

Станом на 19 червня Миргородська міська територіальна громада внесла до екосистеми DREAM найбільше проєктів серед громад Полтавської області. Левову частку – у сфері освіти (52%), охорони здоров’я (16%) та транспортних послуг (12%). 

Нагадуємо, що громади Полтавської області щодо роботи з порталом DREAM консультує регіональна координаторка Анна Півень: +38(095)1373263, [email protected].

Проєкт реалізується за підтримки програми МАТRА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

За матеріалами Інституту аналітики та адвокації

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]