Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Презентація збірки трилогії поета Михайла Олійника
2023-10-27

У Публічній бібліотеці ім. Давида Гурамішвілі відбувся плановий захід – презентація збірки поета Михайла Олійника, в якому студенти Університету III віку взяли активну участь. Ведуча заходу бібліотекарка міста Херсон Ангеліна Вєтрова презентувала збірку трилогії “Незламний Херсон”, “Цвіт акації в окупації ”, “Я розкажу вам про Херсон”. Захід вирішили провести напередодні річниці визволення міста від російських окупантів. Книжкова трилогія містить близько двохсот віршів про Херсон і незламних херсонців, російську окупацію та війну.

Михайлу Олійнику дуже болить те, що відбувається на його батьківщині, бо народився він в селі Гаврилівка в Херсонській області. У його віршах розповідається про пережиту окупацію, визволення міста та життя зараз. На  творчість автора надихають історії людей нескорених херсонців. Він був у місті під час окупації і лишається там і зараз. Його віршами діляться в соцмережах та пишуть на них музику. Вони завжди актуальні. З віршів, написаних в цей період, склалася збірка “Незламний Херсон”. У них розповідається про відчуття, переживання, артобстріли, загибель людей та життя у місті. Книги Михайла Олійника замовляють в Україні і за кордоном. Примірники є в Польщі, Нідерландах, США, Німеччині, Франції. На початку липня дві книги автора продали на благодійному аукціоні в США за 750 доларів. Виручені кошти витратили на потреби ЗСУ. Загальна сума склала 110 тисяч доларів, на яку придбали автомобілі для ЗСУ.

Михайло Олійник присвятив один із віршів Каховському водосховищу, який увійшов до третьої збірки про Херсон і херсонців. Він наближає перемогу як може і мріє закінчити книгу “Херсон постскриптум”, де буде поставлено переможну крапку у відвоюванні херсонського краю. Щемливо та зворушливо читали вірші поета переселенці з Херсонської області, які пережили ті страшні події і наразі проживають у нашому місті.

Щиро дякуємо працівникам Публічної бібліотеки ім. Давида Гурамішвілі за цікавий захід. Віримо в перемогу і обов’язково переможемо, - розповіли у Терцентрі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 02 травня 2024 року

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]