Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Презентація нової збірки Сергія Жадана
2015-05-05

Талановиті письменники народжуються досить часто. Рідше буває, коли талант поєднується з гострим розумом, почуттям гумору, людяністю та адекватністю. Саме такий Сергій Жадан, у чому я мала честь переконатись особисто.

Наші читачі люблять книги Жадана. На жаль, з усіх його численних видань та перевидань у фонді міської бібліотеки для дорослих є лише дві книги: збірка "Капітал" (Харків, Фоліо, 2007) та поетична збірка "Ефіопія" (Харків, Фоліо, 2011). Та наша бібліотека намагається регулярно поповнювати фонд новими виданнями. Так зовсім нещодавно у нас з'явилась нова книга Жадана - перевидання твору "Anarchy in the Ukr" із актуальним доповненням "Луганський щоденник" (Харків, КСД, 2015). Саме ця книга і вирушила зі мною до Полтави за автографом автора: 31 березня Сергій Жадан відвідав наш обласний центр у рамках туру на підтримку нової збірки поезій та перекладів "Життя Марії".

Із цієї нагоди в актовій залі педуніверситету зібралися студенти, викладачі та представники ЗМІ, а також прихильники творчості Жадана, серед яких була і я. Доки всі перешіптувались і гомоніли, винуватець зібрання тихо і скромно з'явився із протилежного боку від того, де його чекали, і невимушено присів у залі. Та довго лишатись непоміченим йому не вдалося, і скоро до Жадана потяглася черга за автографами. Так як охочих було багато, цей процес затягнувся. Тож Сергій Вікторович довго не говорив і перейшов відразу до поезії. За 40 хвилин присутні почули багато нових віршів і не тільки. Після цього всі, хто бажав, могли залишитися на прес-конференцію, щоб поспілкуватись із письменником і задати всі ті питання, які їх давно цікавили. Мені теж пощастило взяти автограф для бібліотеки і познайомитись із письменником, яким я завжди захоплювалась і поважала. Із моря вражень, які залишились, спробую виокремити найбільш спокійні і лаконічні. Насамперед, приємно, коли людина, яку ти вважаєш талановитою і адекватною, такою і є. А ще - уміє спілкуватись, витримуючи тонку грань між відвертістю, стьобом і тим, що варто залишити за кадром. І поезії свої Жадан читав просто, не переграючи, майже без емоцій, але так, що по шкірі бігали величезні мурахи, а в горлі стояв комок.

Хочеться подякувати Сергію Жадану за неповторні миті спілкування, зустрічі з його творчістю та з ним як із людиною, а наших читачів запросити читати книги цього непересічного письменника - як старі, так і нові. А ми будемо намагатися діставати для вас нові твори улюблених авторів.

Маргарита ОЛІЙНИК-ЛОКАЙ, бібліограф Миргородської міської публічної бібліотеки для дорослих ім.Д.Гурамішвілі

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]