Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Працювала комісія з питань житлово-комунального господарства
2019-01-09

8 січня відбулося засідання комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва, торговельного обслуговування, транспорту, зв’язку, екологічної політики. До порядку денного було внесено два головних питання: про стан прибирання вулиць і тротуарів від снігу і льоду та рішення про пільгове перевезення у місті, що набрало чинності з 1 січня 2019 року.

Стосовно першого питання, то члени комісії висловили невдоволеність  мешканців, що викликана неякісним прибиранням снігу та льоду з вулиць і тротуарів, а також травмуванням людей. Як пояснив перший заступник міського голови Сергій Швайка, на балансі КП "Спецкомунтранс" не достатньо техніки, яка б під час великої кількості опадів, які випали наприкінці минулого року, змогла швидко розчистити сніг. Техніка і люди працювали цілодобово. На боротьбу зі сніговою стихією було залучено транспорт інших організацій. Але лише кілька керівників погодилися на договірних умовах допомагати. А ще безвідповідально віднеслися до прибирання снігу власники закладів, які відповідають за прилеглу територію. Тому на сьогодні, на превеликий жаль, маємо таку невтішну ситуацію. Нині на території продовжуються роботи по розчистці снігу і льоду. Задіяні техніка і людський ресурс.

Критикували депутати і неякісну роботу Інспекції з благоустрою. Вона не спрацювала вчасно. Критичними були депутати і до колег, пояснюючи це тим, що між депутатським корпусом не має тісної співпраці і розуміння. Висловивши емоційні коментарі та пропозиції, комісія вирішила звернутися до міського голови з пропозицією про виділення додаткових коштів на закупівлю протиожеледних реагентів.

Друге питання стосувалося рішення, яке було ухвалено на 42-й сесії про пільговий проїзд. Члени профільної комісії пропонують переглянути чинне рішення від 21.12.2018 року № 299, яким затверджено новий Перелік окремих категорій громадян, за пільговий проїзд яких у автомобільному транспорті на міських маршрутах загального користування здійснюються компенсаційні виплати перевізникам за рахунок коштів міського бюджету та необхідність сплачувати пільговикам 50% вартості тарифу.

Профільний заступник міського голови Борис Баришполець пояснив, що на сесію було підготовлено рішення, яке передбачало зміну кількості рейсів. Але депутати підтримали спонтанну пропозицію про 50% вартість сплати проїзду. Тоді, ще у ході сесійного обговорення, про наслідки такого рішення пояснював начальник юридичного відділу Олександр Федрунов. Відповідно у певної категорії пільговиків, яким передбачені державні гарантії, прийняте рішення викликало хвилю обурень і питань.

Коментуючи питання, начальник управління соціального захисту Людмила Ільяшенко назвала затверджене рішення не найкращим із запропонованих варіантів, але чесним по відношенню до всіх представників пільгових категорій.

У ході обговорення депутати доручили допрацювати це питання, враховуючи інші варіанти пільгового перевезення в Миргороді, та розглянути його на одній із сесії.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]