Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Панасу Мирному – 170 років
2019-05-13

У прекрасну чарівну пору, коли все навкруги оживає і милує око буйним цвітом дерев, коли чути дивний спів солов’я - 13 травня 1849 року народився Панас Якович Рудченко, - славетний український письменник, класик літератури, корифей прози. З цієї нагоди у Миргородській загальноосвітній школі № 1 проведено урочисті заходи, присвячені 170-й річниці від Дня народження письменника.

У шкільному музеї Панаса Мирного відбуваються тематичні екскурсії. Біля пам’ятника митцеві проведено святкову лінійку, де учні ознайомилися з основні відомості життєвого і творчого шляху Панаса Мирного, пов’язані з Миргородщиною.

Відсьогодні розпочинаються літературні вікторини, конкурси на кращий малюнок чи оповідання, адже саме нам найцікавіше дізнаватися, збирати та вивчати матеріали про видатного письменника, діяльність якого бере початок з Миргородської землі, і вже потім, за висновками дослідників, вплинула на його життєвий шляхта на літературну діяльність.

Важко знайти в історії української літератури автора скромнішого й вимогливішого до себе, аніж Панас Мирний. Упродовж усього життя, ставши вже і видатним майстром, оберігав таємницю свого псевдоніма, уникав заслуженої слави. «Про своє життя не подаю вам ніякої звістки, бо, думаю, не в ньому вага й сила, а в тих працях, що до сього появилися у світ, або ще коли появляться», - відповідав письменник на прохання оприлюднити основні віхи біографії.

Миргородський період життя і творчості письменника (1867-1871) був тим початком, який привів його до справжніх вершин слави, якої він, за його словами, зовсім не домагався, бо жив і працював для рідного краю і народу. Та слава ця знайшла його сама ще при житті і продовжується зараз.

 

 

 Наталія Москаленко,

директор шкільного музею Панаса Мирного 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]