Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Об’єднання "Творчий громадянський союз": 10 років успішної діяльності
2024-07-15

У 2014 році в Миргороді було засновано об'єднання художників та інших митців під назвою "Творчий громадянський союз". Його ініціатором став художник Андрій Ярошенко, який переїхав до Миргорода з Горлівки, що на Донбасі. За словами засновника, митці з різних міст, таких як Макіївка, Харцизьк, Донецьк, Мар'їнка, Горлівка та Луганськ, швидко знайшли спільну мову та вирішили об'єднатися, щоб підтримати одне одного у важкі часи.

Протягом останніх десяти років учасники творчого союзу активно проводять виставки в Миргородському краєзнавчому музеї та літературно-меморіальному музеї Давида Ґурамішвілі. Крім того, вони організовують безплатні майстер-класи для всіх охочих, а також продають свої картини, зокрема, для збору коштів на підтримку ЗСУ.

На сьогоднішній день до "Творчого громадянського союзу" входять 12 митців. Серед них – Ольга Кобріна та її донька-художниця Анастасія, яка має порушення слуху. Родина переїхала до Миргорода з Луганська у 2014 році. За словами Ольги, вони залишилися в Миргороді завдяки підтримці місцевого навчального закладу – Миргородського керамтехнікуму. Анастасія малює різноманітні картини, зображуючи янголів, види Миргорода, космічні теми. Вона також працює художником у будинку культури, створюючи декорації для спектаклів та фотозон.

Як зазначила Ольга Кобріна, спочатку вони не мали роботи в новому місті. Однак завдяки знайомству з іншими художниками та приєднанню до "Творчого громадянського союзу", вони змогли знайти підтримку та можливості для творчості. Ольга також навчається в Миргородському коледжі на художника.

Учасники об'єднання регулярно збираються та продають свої картини біля входу до курорту. Андрій Ярошенко, який за своє життя написав більше двох тисяч картин, підкреслює важливість знаходження "гарних рук" для своїх творів, адже зберігати таку кількість робіт вдома просто неможливо.

Андрій Ярошенко також зазначив, що до діяльності об'єднання долучаються і місцеві митці, що сприяє подальшому розвитку та зміцненню "Творчого громадянського союзу".

Об'єднання "Творчий громадянський союз" стало важливою частиною культурного життя Миргородської громади, об'єднуючи митців та надаючи їм можливість не лише творити, але й підтримувати одне одного та свою країну.

 

За матеріалами Суспільне Полтава.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Затверджено технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок

Миргородська міська рада повідомляє, що рішенням п’ятдесят першої сесії Миргородської міської ради восьмого скликання від 12 липня 2024 року №196 "Про розгляд та затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок":

     
     
Потреба у працівниках
Потреба у працівниках на 15 липня 2024 року
 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 11 липня 2024 року

 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]