Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Нововведення з 1 вересня чекають на учнів шкіл
2019-08-13

Скасування шкільної форми, світовідбивальні жилети, вечірня форма навчання та багато інших новинок чекають на учнів українських шкіл з 1 вересня нинішнього року. 

Про зміни, які стартують у новому навчальному році розповіла директорка Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Харченко під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Відтепер першокласників зараховуватимуть до шкіл за їхнім місцем реєстрації, незалежно від того, спеціалізована ця школа або загальноосвітня.

«Не буде обов’язкової шкільної форми для учнів, які навчаються в закладах середньої загальної освіти. Якщо школа спільно з батьками та учнями прийме рішення що в закладі є шкільна форма, то вона є. Якщо ні, то дитина вдягається довільно», – сказала Олена Харченко.

З 1 вересня 2019 року набуває чинності нове правило: обов’язково учні 1-4 класів повинні носити світловідбивальні жилети в темний час доби дорогою в школу і додому. Це дасть можливість зменшити кількість потрапляння учнів у ДТП.

Також всі школи отримали право, за бажанням, відкривати вечірню форму навчання.

«Школярі, які досягли 14 років матимуть право навчатися ввечері. Пройти курс 10,11 та 12 класів можна буде у стислі терміни, але за умови, що рівень знань буде від 7 до 12 балів. Навчатися можна вдома. Наприклад, якщо дитина часто хворіє чи займається в мистецькій чи спортивній школах. Для цього потрібно укласти відповідну угоду, разом з керівництвом школи розробити індивідуальний графік. Оцінюватимуть такого учня двічі на рік», – поінформувала Олена Харченко.

Вести уроки в школі зможуть не тільки вчителі, а й різні фахівців: психологи, керівники гуртків, тощо. До того ж, учень певної школи зможе відвідувати окремі уроки чи курси в іншій школі або іншому навчальному закладі. Це відбудеться за умови укладання угод між базовою школою та відповідними установами, що надають освітні послуги.

Заняття в музичній чи спортивній секції зараховуватимуться як уроки відповідного шкільного курсу.

Відбудеться полегшення у доступі сільських учнів до ресурсів міських закладів.

«Якщо сільська школа налагодить контакти з міською, яка має потужнішу матеріально-технічну базу, то діти матимуть можливість двічі на місяць відвідувати школу у місті», – сказала Олена Харченко.

У 2019/20 навчальному році  очікується функціонування 617 (минулого року 619) закладів загальної середньої освіти всіх типів і форм власності (у тому числі 23 інтернатних заклади обласного підпорядкування). Загальна кількість учнів в Полтавській області становитиме - 135,0 тис.

Освітній процес забезпечуватимуть 13677 педагогічних працівників, що на 1001 працівника більше ніж у минулому навчальному році.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]