Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Національно-патріотичне виховання: взаємодія теорії і практики
2016-05-04

На базі Центру естетичного виховання відбулась обласна науково-практична конференція «Національно-патріотичне виховання: взаємодія теорії і практики». На ній були присутні методисти з виховної роботи районних та міських методичних кабінетів, науково-методичних центрів; заступники директорів з виховної роботи, педагоги Миргородського, Шишацького, Великобагачанського районів, Білоцерківської громади та м. Миргород.

Метою конференції було проаналізувати теоретичні та практичні засади сучасного патріотичного виховання, науково-методичні, організаційні та інформаційні умови формування та розвитку даного почуття у дітей і молоді; сприяти підвищенню ролі національно-патріотичного виховання в освітніх закладах області.

            З теплими вітальними словами до присутніх у залі звернулись Нікітченко А.Б., керуюча справами виконавчого комітету Миргородської міської ради та Колибельнік Т.М., начальник відділу освіти Миргородської міської ради.

            На особливостях Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді в освітніх закладах області зупинилась Ухань О.А., начальник відділу закладів інтернатного типу, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Єщенко М.М., методист відділу національно-патріотичного виховання Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, розповіла про патріотичне виховання у контексті національної ідентичності та взаємодію теорії і практики у цьому питанні.

З українськими патріотичними друкованими виданнями та їх виховним потенціалом познайомила Стоцька О.В., методист редакційно-видавничого Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського.

Педагоги Миргорода представили досвід роботи з національно-патріотичного виховання, запропонували свої форми роботи з педагогами, батьками та дітьми, які сприяють плеканню патріота, готового самовіддано розвивати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, знати свої права й обов'язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти громадянському миру і злагоді в суспільстві. Яскравим доповненням до цього був відеофільм «Національно-патріотичне виховання в Миргородській ЗОШ № 1 імені Панаса Мирного», який запропонувала переглянути заступник директора з виховної роботи цієї школи Шинкаренко С.В.

А в практичному блоці учасникам конференції було запропоновано переглянути свято української вишитої сорочки «Моя Україна, моя солов’їна, хай не перев’яне вишиття твоє», на якому діти – дошкільнята та школярі, а також педагоги НВК «Гелікон» на чолі з директором Карач І.А. розповіли про історію вишиванки та провели модний показ вишитих сорочок: жіночих, чоловічих, сучасних. Учні ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського разом зі своїми педагогами та батьками запросили учасників конференції на фестиваль народної пісні в рамках тижня української культури. Масу позитивних емоцій і теплих почуттів винесли глядачі з цього свята.

Приємним сюрпризом для присутніх став виступ театрального колективу «Сузір’я» Шишацької обласної гімназії – інтернату. Юні актори представили фрагмент вистави «Мина Мазайло» за однойменним твором М.Куліша і вразили своєю сценічною майстерністю.

Учасники конференції мали можливість переконатися, що національно-патріотичне виховання у НЗ області знаходиться на високому рівні, а наші діти є справжніми патріотами, на яких потрібно рівнятися і нам, дорослим.  

І.В.Шевченко, методист методичного кабінету відділу освіти

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]