Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Найбільший скарб – наша чиста планета
2015-04-23

Хто не знає слів маленького принца, героя Сент-Екзюпері: «Підвівся вранці, умився, опорядився - і відразу ж упорядкував свою планету». А що ж це насправді таке - упорядкувати свою планету – у нас мало кому відомо. Як і про те, що в третю суботу квітня відзначається День Довкілля.

Всесвітній День Довкілля — це подія з різноманітними акціями по всій Землі. За традицією в цей день усі бажаючі упорядковують і озеленюють свої двори і вулиці. Особливу увагу приділяють прибиранню сміття, бо воно - злісний ворог нашої планети. Адже викинутий папір «житиме» в природі один місяць, бляшанка 60–100 років, поліетиленові мішки - 10–20 років, пластик - 400. Скляна пляшка пролежить в землі 1000 років.

І від того, як до навколишнього середовища відноситься підростаюче покоління, залежить майбутнє нашої планети Земля. До речі, 23 квітня відзначається і Всесвітній день Землі.

Тож не випадково саме в ці дні до Миргородської районної бібліотеки для дітей завітали учні 3-В класу Миргородської загальноосвітньої школи № 5 (класовод Любов Філатова) на незвичайний урок з природознавства. Що таке довкілля? Для чого його потрібно охороняти? Хто і що потребує нашої допомоги? На ці та інші запитання дітям допомогла дати відповідь комп’ютерна презентація «Будь природі другом». А потім була казкова зустріч з лісовими мешканцями - Зайчиком, Їжачком, Лисичкою, Водяником. Всі разом звірята перевиховували Вовчика, який зовсім не вмів поводитися в лісі - накидав сміття та галасував. За це і перетворив його господар лісового озера Водяник на Жабу. Та справжні друзі завжди пробачать, порятують, прийдуть на допомогу. Адже найбільший скарб – це чиста планета, на якій ми живемо

А потім разом із звірятами діти розгадували загадки, придумували Дні захисту тих, хто цього потребує: і комах, і павуків, і вовків, і зайчиків, і рослин, і тварин, і навіть комарів. Незвичайний урок з природознавства в бібліотеці  закінчився знайомством з виставкою малюнків «Земля очима небайдужих», що знаходиться в фойє центральної районної бібліотеки.

Зоя Єщенко, провідний бібліотекар Миргородської

районної бібліотеки для дітей

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]