Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородці попрощалися з Леонідом Сватковим
2016-03-12

Із сумом миргородська громада сприйняла звістку про  смерть  Леоніда Борисовича Сваткова. 09 березня 2016 року він пішов з життя.  У суботу, 12 березня, видатного діяча миргородського краю провели в останню путь. Миргородська міська рада висловлює глибоке співчуття рідним та близьким покійного. Нехай земля буде пухом.

Леонід Борисович Сватков народився 29  липня у 1949 році в селищі Ромодан. З раннього дитинства він був надзвичайно допитливим і кмітливим. Під час навчання в школі виявив себе справжнім лідером. Його трудова біографія розпочалася ще в шкільні роки – працював на хлібоприймальному пункті. Вищу освіту здобув у Київському політехнічному інституті. Має вчений ступінь доктора економічних наук.

Молодим спеціалістом працював на “Уралвагонзавод” у Свердловській області. Але його постійно манила рідна Полтавщина. І в 1978 році сім’я Сваткових переїхала до Миргорода.  Тут він працював начальником відділу на арматурному заводі і займався партійною роботою.
  У 1986 році Леонід Борисович Сватков очолив виконавчий комітет Миргородської міської. За час його роботи на цій посаді в Миргороді було збудовано велику кількість житла, міський стадіон, Палац урочистих подій, заасфальтовано багато вулиць, проведено газифікацію значної частини житлових будинків, побудовані автобусні зупинки, вперше в області на базі середньої школи № 6 були обладнані комп’ютерні класи.
  У травні 1992 року Леонід Сватков очолив Миргородський завод мінеральних вод. Під його керівництвом підприємство стало одним із передових підприємств нашої держави. На заводі постійно впроваджувалися нові технології, вперше в Україні встановлено високопродуктивне обладнання європейського зразка, змонтовано нові лінії розливу, відновлено залізничні колії до підприємства. Слава цілющої “Миргородської” сягнула далеко за межі держави. За ініціативою Леоніда Борисовича підприємство неодноразово надавало спонсорську допомогу лікарні, школі-інтернату, дітям-сиротам, молодим художникам, співакам, митцям.

Леонід Борисович Сватков – був народним депутатом України 1-го  та 4-го четвертого скликання.  Його депутатська діяльність тісно пов’язана з рідним краєм. Леонід Борисович обирався депутатом Миргородської міської, районної та Полтавської обласної рад.

Завдяки мудрості, організаторським здібностям, глибокому аналітичному розуму Леонід Сватков досягав високих результатів на будь-якій роботі. Його принципова позиція з проблем нашого краю відома далеко за межами Полтавщини і викликає глибоку повагу земляків. Нагороджений медаллю "За трудову доблесть" та Грамотою Президії ВР УРСР, срібним орденом Св. князя Володимира II ст.  та Орденом "За заслуги" III ст. Йому було присвоєно звання  "Заслужений працівник промисловості України".

ОГОЛОШЕННЯ
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 03 травня 2024 року

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]