Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородці пам’ятають: Голодомор - геноцид
2019-11-23

Скорботною хвилиною мовчання та громадською панахидою миргородці вшанували  закатованих голодом  1932-1933 років. 22 листопада у сквері  Пам'яті жертв голодомору, що у мікрорайоні Личанка, відбувся мітинг-реквієм. На заході були присутні представники міської влади, духовенства, працівники установ й організацій, трудових колективів, учні та громадськість.

Ведучі заходу перегорнули чорну сторінку в історії Миргорода 1932-1933 р.р. Працівники колективу Центру культури та дозвілля і юні миргородські театрали розповіли про тогочасне лихо. У своїх виступах вони закликали берегти пам'ять про криваву  сторінку в історії українського народу.

Факти геноциду миргородців зберігаються в музеї Голодомору. Його не так давно облаштували у колишньому Личанському притулку. У кімнаті цього закладу поповнюють експозиції, які відтворюють історію 1932-1933 років. За свідченнями дослідників, на Миргородщині голодною смертю померло близько 10 000 осіб. До сліз пробирає розповідь про трагедію українських дітей.

Завершився мітинг–реквієм скорботною хвилиною та панахидою в пам'ять про жертв Голодомору 32-33 років. Учасники мітингу поклали іграшки, квіти та колоски до пам'ятного знаку.  

23 листопада пам’ять убитих Голодомором 1932-1933 років закликають вшанувати  0 16:00, під час загальнонаціональної хвилини мовчання, після чого кожен може згадати загиблих українців і засвітити свічку на своєму підвіконні.

Гасло цьогорічних пам'ятних заходів: "Не дай голосам згаснути. Засвіти свічку пам’яті в День вшанування пам’яті жертв Голодомору!"

 Фотогалерея заходу 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]