Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородська громада долучається до ініціативи «Сади Перемоги»
2022-04-11

Представники органів місцевого самоврядування Миргородської громади разом з фахівцями Полтавської та Одеської обласних військових адміністрацій і радниками проєкту «Супровід урядових реформ в України» (SURGe) провели телеконференцію з питань реалізації в регіоні ініціативи «Сади Перемоги» – всеукраїнської ініціативи, спрямованої на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні. 

Ініціативу «Сади Перемоги» було оголошено на минулому тижні, під час наради з обласними  військовими адміністраціями та агенціями регіонального розвитку, проведеної Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

Під час телеконференції експерти проєкту SURGe висвітлили поточну ситуацію щодо можливостей вирощування харчових продуктів в різних регіонах України і запропонували конкретний план дій подолання загроз на рівні кожної громади. Обговорення пропозицій експертів дозволило представникам громад визначити  план своїх першочергових дій.

Реалізація цього плану у Миргородській громаді не тільки стане нашою відповіддю окупантам на загрозу голоду, а й забезпечить відволікання від психологічного тиску війни і  сприятиме розвитку підприємництва в аграрній сфері.

Приєднуйтесь до ініціативи «Сади Перемоги» – допоможіть плідно використати кожен клаптик нашої землі для спільної перемоги!

Більше інформації про ініціативу «Сади Перемоги» можна дізнатися на сайті та у соціальних мережах.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]